Edward Riedl (M)

Sossar som klagar utan egna förslag – Berätta vad ni vill och hur

Kommunalrådet i Umeå Lennart Holmlund (S) gör som vanligt – Klagar på alliansregeringen utan att berätta vad (S) vill göra om de styrde landet.

Lennart klagar över jobbskatteavdraget. Ok det har vi förstått. Men vad vill du göra? En busschaufför i Umeå som tjänar 23 000 kronor i månaden har med alliansregeringens jobbskatteavdrag 17 004 kronor mer per är kvar i plånboken efter skatt. Hur mycket vill du och socialdemokraterna höja hans skatt Lennart Holmlund? Och hur många nya jobb tror du ni skapar genom höjda skatter på arbete?

Du skriver också att sänkta arbetsgivaravgifter inte lett till att fler lastbilar säljs. Men snälla Lennart vem har trott det? Volvo säljer lastbilar till i stort sett hela världen – Självklart innebär inte sänkta arbetsgivaravgifter i Sverige till att världsmarknaden efterfrågar fler lastbilar. Men det innebär att svenska företag, som tex Volvo, faktiskt får det lättare att konkurera med lastbilstillverkare i andra länder när den globala konjunkturen vänder och lastbilar återigen efterfrågas. Men vad är ditt recept? Skall regeringen börja köpa lastbilar som det gjordes med fartygen under varvskrisen?

Sanningen är att om (S) styrde i Sverige skulle Mona och co höja skatten på arbete och köpa lastbilar som ingen annan vill ha. Resultatet skulle bli att när konjunkturen väl vänder skulle (S)-regeringen äga gamla lastbilar som inte längre går att sälja, de med arbete betala skyhöga skatter och svenska exportföretag ha sämre konkurensförutsättningar än företag i omvärlden. Låt oss slippa den politiken fler gånger.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Berith

    Jag har följt din blogg länge och njutit av din förmåga att vara aktuell och skärpt. Med sakliga argument sätter du de politiska motståndarna utanför trovärdighetens staket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.