Edward Riedl (M)

Arbetslösheten är lägre i Sverige än snittet i EU – Men tyvärr alldeles för hög

9,2% är arbetslösa inom EU och i Sverige är siffran 8,5%. Sverige har alltså en något lägre arbetslöshet än övriga länder i europasamarbetet. Många länder där socialister styr både i Europa och resten av världen är arbetslösheten högre än i Sverige. Det är intressant att notera fakta när socialdemokrater försöker prata om en havererad jobbpolitik i Sverige. Det handlar snarare om de negativa effekterna av global finanskris och lågkonjunktur.

Men arbetslösheten i Sverige är alldeles för hög, extra bekymmersamt är de yngres situation, och är givetvis högsta prioritet för alliansregeringen. Men lösningen är inte högre skatter på arbete för människor med vanliga arbeten och vanliga inkomster.

Alliansregeringens jobbpolitik är bra och skapar förutsättningar för många nya jobb i Sverige när konjunkturen vänder.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

 1. Micke

  Med de sparbeting som nu ligger på kommuner och landsting så kommer denna siffra att vara åtskilliga procentenheter högre utan skattehöjningar.

  Enligt SKL är det 13 miljarder på 2 år som det offentliga måste skala bort. Det skulle innebära mellan 35-40000 offentligt anställda.

  För att upprätthålla välfärden menar kanske moderaterna att det offentliga ska köper dyra tjänster av privata med skattebetalarnas pengar. Då sitter det ju plötsligt ihop med allt det andra.

  Att Edward och moderaterna värnar jobben blir lite kluvet!

  Jag menar nog att jobbpoltiken fungerar väldigt dåligt i en lågkonjunktur. I en finanskris där man under goda tider sänkt skatterna blir det än värre.

  Solidaritet finns inte på moderaternas repertoar. Har ni inte jobb och pengar får ni skylla er själva, verkar vara den melodi som spelas oftast på moderaternas möten.

  Hur tänker Edward när han försvarar skattesänkningar och jobbpolitik?

 2. Edward Riedl (M).

  Jag känner mig inte särskilt angripen när det gäller vår jobbpolitik. Uppenbarligen har den fungerat bättre än i övriga EU eftersom vi har lägre arbetslöshet än EU-snittet.

  Så hitintills har alliansregeringens jobbpolitik fungerat bättre i lågkonjunktur än många andra länder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.