Edward Riedl (M)

Det omvända bankrånet – Leende bankchefer borde ställas till svars

De svenska bankernas aggresiva utlånging i de Baltiska länderna är den idag enskilt största förklaringen till den svaga kronkursen. Det är framförallt tre svenska storbanker som är ansvariga för den nuvarande situationen.

Den som rånar banken på en miljon kronor och åker fast blir av med hela rånbytet och får tillbringa lång tid i fängelse. När tre giriga bankdirektörer nu kommer låta det svenska folket få stå notan på minst 100-miljarder kronor gäller andra regler. När banken rånar oss blir de varken av med bytet eller eller riskerar fängelse.

Jag är positiv till att driftiga företag och företagare kan tjäna pengar. Så länge de riskerar sina egna pengar och sitt eget företag får de gärna ta stora risker. Problemet med bankerna är att de tjänar pengar under goda tider och låter skattebetalarna ta notan under de dåliga. Så kan vi inte ha det.

Hela banksektorn behöver nya regler och riktlinjer – Vi måste helt enkelt reglera ramarna för den privata banksektorn. En väl fungerande marknadsekonomi behöver regler och gränser för att fungera.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

En kommentar

  1. Zambo

    ni var så stora på er att ni inom politiken ställdes till svars för det helvete ni ställer till med. Tyvärr är ni inte så rakryggade, ingen av er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.