Edward Riedl (M)

Åldersdiskriminering är inte ok…

I Halmstad nekar man de som inte fyllt 25 år tillträde till sina campingplatser under midsommar. Från den 1 januari 2009 började den nya diskrimineringslagen gälla som bla tillför dimensionen ålder. Så förutom det moraliskt tvivelaktiga med tilltaget i Halmstad så bryter det dessutom mot lagstiftningen.

Det måste finnas bättre lösningar än åldersförbud för att lösa midsommarstöket i Halmstad. Problemet är att enskilda individer beter sig illa – Inte att unga människor campar.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

5 kommentarer

  1. TC

    Även när det gäller Bostadsbidraget så finns det fortfarande en åldersdiskriminering trots att den numera är olaglig, och förmågan att betala hyran inte alls beror på ålder eftersom en 30 åring kan ha lika svårt att betala hyran som en 28 åring. Detta är extra allvarligt för studenter eftersom Bostadsbidraget alltid tas med som en inkomst när studenternas ekonomi utreds trots att långt ifrån alla studenter är yngre än 29 år.
    Det är dessutom allvarligt när det stiftas lagar som det i praktiken verkar vara ok att bryta mot, o ännu värre är det när till och med myndigheter och kommuner tillåts bryta mot dessa lagar.

  2. Edward Riedl (M).

    Det förekommer åldersdiskriminering av både yngre och äldre. Det är givetvis lika fel oavsett.

  3. Edward Riedl (M).

    Jag delar i stort din uppfattning. Det var också tanken med förändringarna i lagstiftningen att arbeta mot diskriminering baserat även på ålder.

  4. Anders karlsson

    Diskriminering är inte så farligt egentligen. Det är ju upp till vara och en att värdera det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.