Edward Riedl (M)

Satsa våra skattepengar på sjukvård, skola och äldreomsorg – Inte olika EU-projekt

Kommuner och landsting kan växla upp lokala skattepengar med EU-bidrag. Går kommunen/landstinget in med en krona kan EU gå in med ytterligare en krona. Det innebär att tvivelaktiga projekt förverkligas med uppväxling av EU-medel där en satsad krona helt plötsligt blir två. Den enskilda kommunen/landstinget skulle aldrig ha gjort vissa satsningar om det inte vore för att det på så vis gick att förmera de satsade skattepengarna. Men med EU-pengars hjälp kan vi förverkliga många prejekt vi egentligen inte är beredda att betala för – Fantastiskt, eller hur! Problemet är bara att de där EU-pengarna som används också de från början kommer från samma skattebetalare, dvs oss själva.

Nej. Låt oss förhandla om hur våra egna pengar som inbetalats till EU faktiskt skall användas. Det är för mig fullständigt orimligt att kommuner och landsting som knappt har råd med kärnverksamheten (skolan, sjukvården och äldreomsorgen) idag satsar skattepengar på tokiga projekt bara för att få tillbaka EU-pengar. Dessa pengar gör bättre nytta i välfärden där personalen sliter för att utbilda våra barn, ta hand om sjuka och vårda våra äldre.

Se bild 7 i bildspelet.

DN:s ledarbildspel visar det fantastiska med EU-bidrag.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

4 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Ett onödigt slöseri. Vi har fått en yrkesgrupp ”projektnomader” som är synnerligen flitiga och som kan prata omkull vilken politiker som helst. Med hjälp av externa pengar, nu från svenska staten, har 4 st flygplatser byggts upp i södra Lappland med en befolkning på 38 000 människor. Tänk vilka vägar vi skulle fått för den halva miljard det kostat i dagens penningvärde. När NÅGON ANNAN betalar…..

  2. The observer.

    Varför angriper du det du själv suttit med och sanktionerat sedan valet 2006.

    Din trovärdighet är undermålig när du nu inför valet 2010 vill framstå som om du proklamerat detta sedan 2006.

    Billig politisk retorik som förmodligen även kommer att uppmärksammas av de medvetna väljarna inför valet 2010.

  3. Edward Riedl (M).

    Jag har svårt att se på vilket sätt jag skulle ha sanktionerat detta? Men likt dig hoppas jag att väljarna genomskådar billig retorik inför valet 2010.

  4. Tomas

    Dina uttalanden om EU-finansierade projekt saknar grundläggande analys.

    Vilka projekt tycker du inte skulle ha genomförts exempelvis inom landstinget i Västerbotten. Det vore trevligt om du tog exempel på projekt som faktiskt genomförts mha EU-finansiering.

    Stoorn i Skellefteå/Arvidsjaur är inte EU-finansierat (även om dåligt insatta journalister på DN tycks tro detta)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.