Edward Riedl (M)

Drömmen om snabba pengar hos unga är oroande – Hederligt arbete måste uppvärderas

Ekot presenterade nyss en undersökning som visar att 1 av 10 män i åldern 18-24 år har problem med sina spelvanor. Finansinspektionen visade i en annan rapport 9% personer i åldern 18-29 år äger aktieoptioner och liknande placeringsinstrument. Detta skall jämföras med att det i övriga befolkningen endast är 1% som använder dessa riskfyllda instrument.

Att unga människor är mer riskbenägna än äldre torde inte vara någon sensation. Däremot är det oroande med en utveckling där spel och högriskinvesteringar skuldsätter unga människor som drömmer om det stora klippet.

Hederligt arbete och ansvarsfullt sparande måste uppvärderas. Det innebär inga snabba pengar och vräkiga bilar – Men det ger långsiktig trygghet och stabilitet.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.