Edward Riedl (M)

Jämställdhet och följsamhet mot lagar och regler är inte rasism – Burka-förbud bör övervägas

Självklart förstod jag att några direkt skulle spela ut rasistkortet så fort man yppar sig i dessa frågor. Trots det valde jag till slut att ändå försöka öppna en sansad debatt i denna fråga. För jag anser det orimligt att vi i Sverige öppet accepterar kvinnoförtryck med hänvisning till att seder och bruk från andra kulturer står över våra egen syn på mänskliga fri och rättigheter. Kom ihåg att det på olika håll i världen anses helt ok att misshandla kvinnor och i vissa fall också mörda dem – Inte pga religion utan helt enkelt som en del i ett kulturellt arv. Jag möter få som anser att vi skall acceptera detta i Sverige eftersom det strider mot lagstiftningen och vår uppfattning av vad som är rätt och fel. Men min uppfattning är att vi inte heller skall acceptera psykisk misshandel och förtryck av kvinnor i Sverige eftersom även detta strider mot både lagstiftning och vår uppfattning om rätt och fel. Frågan är hur vi bäst arbetar för att öka friheten för kvinnor från vissa kulturer när de kommer till Sverige. Men framförallt måste våld och förtryck av kvinnor ständigt motarbetas.

Kom ihåg. Den som tiger samtycker. Jag väljer att inte längre tiga när det gäller förtryck av kvinnor i Sverige, oavsett vilken kulturell bakgrund de har, för jag samtycker inte. På Aftonbladets webbfråga var 92% av läsarna för någon form av förbud eller begränsning – Alla dessa är rimligen inte rasister eller främlingsfientliga. Så alla ni som försöker få debatten dithän – Ge upp, ni hjälper endast de främlingsfientliga krafterna i vårt samhälle.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Carl

    Har själv jobbat på ett ställe där man gjorde ID-koll och när kvinnor med burka visade sitt ID har de burka även på sitt ID kort. Känns som ett skämt. Hela tanken bakom ID-koll känns helt onödig när man får ett tygskynke framför sig och ska jämföra det på ett kort på ett tygskynke. Vem som helst kan ju vara där under.

  2. Anna Waara

    Hej.
    Jag bemötte ditt inlägg i VK om förbud mot niqab i Sverige. Jag hoppas du följer upp min inbjudan om diskussion i ämnet. Det finns en stor kunskapsbrist om saker som rör islam och ovilja att försöka tala med dem de faktiskt berör när man pratar om muslimer. Vi vill gärna vara en del av debatten.
    Anna Waara, orförande Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.