Edward Riedl (M)

Svensk militär närvaro i Afghanistan är livsnödvändig…

Men för de svenska soldater på plats är det ett tufft arbete. Med livet som insats bidrar de varje dag till att göra Afghanistan till ett säkrare och bättre land. Med valet nära förestående och ökad amerikansk närvaro har oroligheterna ökat. Min lillebror (svensk soldat som är nere andra vändan) hör av sig till familjen hemma i Sverige var och varannan dag för att berätta att de återvänt oskadda till den svenska campen efter ytterligare ett uppdrag.

Det är nog bara flumvänstern som på fullt allvar tror att människor vill leva under förtryck och ofrihet. För på vilket annat sätt skall man tolka deras ständiga motvilja till att solidariskt hjälpa människor i utsatta delar av vår värld? Tyvärr krävs det militär närvaro för att bygga trygghet i denna otrygga del av vår värld. Det är svårt att skydda utsatta barn och kvinnor med fina ord som vänstern verkar tro.

Men som anhörig är det en ständig oro. Det är nästintill overkligt att se hans två småflickor och min dotter bada tillsammans vid sjön vid min barndomsbygd samtidigt som han befinner sig mitt i krigets Afghanistan. Men förhoppningsvis innebär de svenska soldaternas arbete där att även barnen i Afghanistan i framtiden får möjligheten att växa upp under goda omständigheter.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.