Edward Riedl (M)

Manlig omskärelse – Är det verkligen ok?

På dagens nyheters hemsida pågår en omröstning där ca 3100 personer röstat så här långt. Intressant att notera är att endast 19% av de som röstat anser att det är rätt att omskära små gossebarn.

I landstinget har vi flera gånger hanterat den här frågan. Både när det gäller avgifter och som remissvar till SKL (Sveriges kommuner och landsting). I Västerbotten tar vi numer ut den faktiska kostnaden för de som vill omskära sina småpojkar. Samtidigt har vi i remissvar påpekat behovet av gemensamma nationella riktlinjer i den här frågan.

Personligen har jag tvekat länge i den här frågan. Principiellt är jag tveksam till att sätta kniven i friska barn. Samtidigt medveten om att en del föräldrar annars gör det hemma på köksbordet med betydligt större risker som följd. Men det är bra att frågan diskuteras och förhoppningsvis kan vi få en nationell hållning i den här frågan också.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

2 kommentarer

  1. Anders Forsberg

    Lika lite som kvinnlig omskärelse hör hemma i en upplyst värld, lika lite hör manlig omskärelse hemma här! Etniska, sociala eller religiösa skäl får aldrig rättfärdiga att vi sätter knivar och saxar i händerna på varandra och stympar varandra och framförallt inte våra barn! FN´s barnkonvention kan aldrig vara förhandlingsbar varhelst i världen vi är och vilka trossamfund vi än anser oss tillhöra!

  2. Rana

    Att försämra blodcirkulationen til penis & försvåra enkel onani (dra förhud över ollonet) är idiotiskt!Moral kan inpräntas på andra mjukare sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.