Edward Riedl (M)

Stranskyddet bör användas med förnuft…

Men givetvis måste alla behandlas lika. Oavsett rik eller fattig. Gotlands landshövding, miljöpartisten Marianne Samuelsson, tänker både rätt och fel. Självklart måste stranskyddet användas med förnuft. Men vi kan inte, som hon vill, göra skillnad mellan rika och fattiga som del i bedömningen.

Sverige är ett glesbefolkat land med en unik allemansrätt som gör att alla människor kan ta del av vår fantastiska natur. Det innebär att vi fortsatt på olika sätt måste reglera äganderätten för att det skall vara möjligt att vistas i skog och mark. Men stranskyddet får inte leda till huvudlösa beslut där enskildas drömmar att bygga och bo vid vatten krossas utan att några viktiga värden räddas.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.