Edward Riedl (M)

Vägen till helvetet är kantad av goda föresatser…

Frilansskribenten Rebecka Ahlberg skriver en mycket tankvärd artikel i aftonbladet om framtida resistenta baktierier och svininfluensa. Hon ligger själv sjuk i just svininfluensa och tittar på Seinfeldt. Dessutom orkar hon skriva en bra artikel i ämnet.

Läs mer: www.aftonbladet.se/debatt/article5582077.ab

Hennes artikel spänner över tamiflu, antibiotika och framtida folkhälsa. Trots att hon är starkt kritisk till både alliansen i Stockholm och alliansregeringen är hennes inlägg högaktuellt och läsvärt. Lyckas vi inte minska förskrivningen av antibiotika i västvärlden kommer snart en vanlig lunginflamation att bli en allt vanligare dödsorsak.

Sila mygg och svälja elefanter. Eller. Vägen till helvetet är kantad av goda föresatser. Som politiker skall vi väljas om vart fjärde år, vilket resulterar i att alltför många politiker ständigt tänker på nästa val. En statsman däremot tänker på nästa generation. När det gäller frågor om resistenta bakterier får vi politiker inte vara kortsiktiga och rädda för att förlora nästa val. Det finns sådant som är värre att förlora än framtida val.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

2 kommentarer

 1. PerOlof Johansson

  Edward detta var bra tyckte jag nog citatEn statsman däremot tänker på nästa generation. När det gäller frågor om resistenta bakterier får vi politiker inte vara kortsiktiga och rädda för att förlora nästa val. Det finns sådant som är värre att förlora än framtida val.
  Det är precis på pricken sant men varför är det så tydligt att politiker just bara tänker kortsiktigt och är rädda att förlora nästa val. Det är inte många statsmannaliknande lokala politiker och inte många i riket heller. Om det hade varit det så skulle debatten varit högre och folks omständigheter bättre och Levi skulle inte vara kvar som chef på Landstinget. Det känns tydligt att för många politiker är det den egna försörjningen som är viktig. Vad skulle du leva av om du inte var ”landstingspolitiker”?

 2. Edward Riedl

  Svar till PerOlof Johansson (2009-07-31 17:34)
  Självklart är försörjningen viktig även för politiker. Vi har precis som alla andra räkningar som skall betalas. Politiker och tjänstemän som har en skälig ersättning för sitt arbete är en grundförutsättning för att undvika korruption.

  Du frågar vad jag skulle göra om jag inte var landstingspolitiker. Jag har inget bra svar på den frågan just nu. Det skulle kunna vara allt från familjeföretaget till något eget. Jag har svårt att se mig som anställd – Men man ska aldrig säga aldrig. Den dagen jag allvarligt funderar på vad jag vill göra istället för landstingspolitik är det nog dags att sluta och göra något annat. Just nu gör jag det jag mest av allt vill göra. Så tills väljarna vill ha någon annan eller jag vill göra något annat är jag kvar som landstingspolitiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.