Edward Riedl (M)

Var tog solidariteten vägen (S)?

Allt fler socialdemokrater, nu senast Thage G Peterson (S) som var svensk försvarsminister 1994-1997, kritiserar insatsen i Afghanistan. Trots att det var en socialdemokratisk regering som tog beslutet att skicka svensk trupp till Afghanistan redan 2002 försöker de nu belasta alliansregeringen för detta.

Jag tillhör de som tyckte att den socialdemokratiska regeringen gjorde helt rätt att skicka svenska soldater för att bygga fred i en orolig del av världen. Jag tycker det var lika rätt av alliansregeringen att fortsätta den inslagna vägen. Det har varit en styrka i svensk politik att vi kunnat enas över blockgränserna i sådana viktiga frågor som denna. Mot den bakgrunden är det med sorg jag ser att socialdemokrater alltmer liknar vindflöjlar. Var tog de ståndfasta politikerna vägen?

Den svenska insatsen i Afghanistan behöver ett brett parlamentariskt stöd för att framgångsrikt kunna fortsätta. Två miljoner flickor går åter till skolan i Afghanistan och det skall strax hållas demokratiska val. Vill verkligen socialdemokratin att vi då skall lämna dessa människor i sticket? Ni vet lika väl som alla andra att om soldaterna tas hem kan vi inte längre fortsätta med det civila biståndet. Var tog solidariteten vägen i socialdemokratin?

Edward Riedl, grupppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.