Edward Riedl (M)

SAAB-affären ser ut att bli av utan skattepengar

För någon vecka sedan saknades det tre miljarder för att SAAB.affären skulle gå i lås. Då ropade vänstern i svensk politik på mer skattepengar till det privata näringslivet. Nu ser affären ut att gå i lås utan att de svenska skattebetalarna skall stå för notan. Vilken tur att inte Mona Sahlin (S) styrt Sverige under krisen som varit – Det hade nämligen blivit riktigt dyrt för skattebetalarna. Alliansregeringen har klokt och ansvarsfullt navigerat  Sverige genom en tuff period.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

6 kommentarer

 1. Daniel

  Men att idag ta beslut om att lägga 26,7 miljarder på 21 km Stockholmsväg är fullt logiskt och inom rimlighetens gränser?

 2. Edward Riedl

  Svar till Daniel (2009-09-03 09:17)
  Bygga vägar och annan infrastruktur är en statlig angelägenhet. Det privata näringslivet har andra kompetensområden. Så svaret på din fråga är att det är fullt rimligt att staten (i det här fallet med kommunal medfinansiering) sköter utbyggnaden av vår infrastruktur.

 3. Daniel

  Kostnaden för denna 21 km väg borde motsvarar ungefär 379,5 års satsningar på infrastruktur i hela Västerbottens län. (jämfört med kommande 11 år avsatta medel)
  Tar man sedan ytterligare och jämför denna summa med de nu avsatta pengarna för inlandets omfattande vägnät de kommande 11 åren, så skulle de nästan motsvara nuvarande underhåll av dessa i ca.26 miljarder år.

  Men jag håller med fullständigt att det är helt logiskt och inom rimlighetens gränser att man satsar:
  26700 miljoner kronor på 21 km väg eller dryga 1,3 miljoner kronor per meter, samt nära på noll kronor på de tusentals mil väg som man använt för att forsla fram värdet till mycket av just dessa pengar.
  För man planerar väl inte bara att bara trycka upp 26,7 miljarder pengar till detta projekt för motsvarande enbart papper och bläckkostnaden?

  Dock så verkar man ju eniga om denna satsnings sunda förnuft, dvs. i både förra och nuvarande regering, detta är sedermera kanske vad som speglas i boktiteln ”Det sovande folket”.

 4. Edward Riedl

  Svar till Daniel (2009-09-03 10:44)
  Som politiker i Västerbotten driver jag givetviis på att vi skall få infrastruktursatsningar till länet. Men frågan handlade om attt det var en statlig uppgift att sköta infrastruktur till skillnad från att driva industriföretag.

 5. Daniel

  Okej, jag fick dock intrycket av ditt uttalande att poängen var: ”undvika onödiga fördyringar för skattebetalarna, samt navigera makten klokt och ansvarsfullt”.
  Men tydligen täcker inte ditt uttalande upp för dagens agerande inte heller gällande hela landet Sverige och dess hela spektra av behovet ”klokt och ansvarsfullt”, som jag trots allt hoppats på!

 6. Edward Riedl

  Svar till Daniel (2009-09-03 11:45)
  Jag har en känsla att du medvetet vill missförstå. Jag respekterar detta men avslutar för min del vår diskussion i den här frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.