Edward Riedl (M)

Svensk ekonomi växer igen och Svenska hushålls skuldbörda minskar

Den globala finanskrisen och lågkonjukturen drabbade även Sveriges ekonomi mycket hårt. Men nu börjar den Svenska ekonomin åter att växa även om takten är låg. Den låga räntan i kombination med regeringens skattesänkningar har haft en mycket tydlig och positiv effekt på hushållens ekonomi. Den disponibla inkomsten ökade med hela 4,9 procent i löpande priser under andra kvartalet 2009 jämfört med året innan. Dessutom ökade hushållens finansiella sparande till 15 procent av den disponibla inkomsten. De Svenska hushållens skuldbörda minskar genom detta.

Den nuvarande krisen skapades genom överbelåning och tyvärr verkar många fortfarande tro att ytterligare lån är den enda vägen ut ur den. För att citera den förre statsministern Göran Persson (S): "Den som är satt i skuld är inte fri". Kortsiktigt är givetvis statsfinansiell upplåning nödvändig – Men som ledande princip för statsförvaltning rent förkastlig.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. En som är arbetslös

    Undra om du kommer att skriva om den disponibla inkomsten när Anders Borg fått igenom sina förslag för att sänka lönerna. Läs artiklarna i Expressen och sluta vara så stolt, nu börjar det komma fram vilken plan för Sverige ni egentligen har.

  2. Isak

    Karbonpapper(på ena sidan färgat papper, för att på den andra göra kopior). Ja du Herr Riedl, jag har otaliga gånger haft uppe med dig om att du måste ange att det är
    det moderata partihögkvarterets siffror och statistik som
    du använder dig av. Du har nu i minst tio bloggar försökt
    skönmåla den moderatledda regeringen. Jag vädjar till dig
    ännu en gång att ange dom källor som du redovisar. Sen kan
    vi diskutera dom uppgifter som du har. För jag har mina,
    och dom kan nog vara lika rätt som dina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.