Edward Riedl (M)

Antalet poliser fortsätter att öka i Västerbotten

Idag har vi polisstyrelsesammanträde iför myndigheten i Västerbotten. Det är glädjande att se att antalet poliser kraftigt ökat sedan alliansregeringen tillträdde. 2006 var 393 poliser anställda vid polismyndigheten och idag har antalet ökat till 441poliser.

Alliansregeringens satsningar på både polismyndigheterna och övriga rättskedjan är en nödvändig pusselbit för att rättsäkerheten och trygghetheten skall öka i Sverige. Det är mycket glädjande när man ser de lokala eftekterna i Västerbotten av alliansens regeringsinnehav nationellt.

På område efter område har vi från alliansen levererat de vallöften vi ställde ut i valrörelsen 2006.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Hans

    Känns det lika roligt att allians regeringens ändring av transport bidraget kommer mest sannolikt vara en av av de faktorer som kanske avgör att monteringen flyttas från volvo lastvagnar i umeå?

  2. Edward Riedl

    Svar till Hans (2009-09-14 15:01)
    Ända sedan transportbidraget infördes i början av 1970-talet har dess effekter diskuterats och olika regeringar har kommit med olika förslag på förändringar av desamma. I vårpropositionen 2005 beslutade regeringen att göra en besparing på anslaget för transportbidraget med 50 miljoner kronor. Det var under den socialdemokratiska regeringen med Göran Persson i spetsen. När det ekonomiska läget sedan förbättrades drogs förslaget tillbaka. Oavsett färg på regeringen är det viktigt att vi lokalt argumenterar för vikten av ett fungerande transportstöd.

    Samtidigt gör du det lite enkelt för dig om du lägger Volvo Lastvagnars framtid på transportstödets storlek. Med de vinster Volvo genererat de senaste åren bör rimligen andra rent ekonomiska överväganden tala för Umeå.

    Men frågan gällde det positiva i att antalet poliser ökar i Västerbotten. Gläds åt detta en stund.

  3. Hans

    Det som är problemet är ju inte att volvo inte har råd att ha kvar monteringen i Umeå utan att man vill ju tjäna så mycket pengar som möjligt… Jag håller med om i sak att skattepengar inte ska gå till stora redan vinstdrivande företag men vi måste ju vara rädda om jobben i Umeå och då måste vi lobba för att bättra på förutsättningarna för Umeverken. Dvs inte dra bort pengar på transportstöden som kan vara en väldigt viktig faktor för umeverken med tanke på den geografiska nackdelen. Volvo kommer att välja fortsätta tillverka där det är billigast för dem och om vi kan med skattepengar påverka att få behålla jobben tror jag att dessa skattepengar återkommer till skattkassan!! De andra fabrikerna runt om i världen som volvo LV äger har säkert också förmåner som betalas av skattebetalare i deras länder… Så det är det vi måste konkurrera mot!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.