Edward Riedl (M)

Regeringen höjer studiebidragen med 350 kr/mån

Alliansregeringen släpper steg för steg de olika delarna i budgeten. Nu har turen kommit till Sveriges studenter. Redan efter nyår kommer den första förstärkningen med 350 kr/mån för en heltidsstudent. Dessutom kommer även fribeloppet att höjas året därpå.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. leif

    Antar att man måste säga bra gjort nu för det var verkligen på tiden och vad gör man inte i valtider.

    För oss som tänker lite så är det precis tvärtom, just rövslickeri i samband med valtider är knappast något att jubla över, det är snarare motbjudande. Ni gör roliga saker för dom svaga när det börjar dra sig mot val och sen skiter ni i dom resten av tiden.

    Nåväl, nu tänker nog inte dom flesta människor så M kommer nog få mycket beröm för detta.

  2. S. Lenn Pettersso

    Ännu ett exempel på att alliansen står för det den sagt. Tillskottet för studenterna är mycket välkommet och motverkar väl lågkonjunkturens effekt på uppräkningsindex Och lägg dessutom till att från 2011 får studenterna tjäna betydligt mer än f n utan att studiemedlen trappas ner. Fribeloppet höjs med 30000 kr.
    Bra och sånt ska applåderas

  3. Kent-Erik Mattsson

    Den 1 januari 2007 skärptes villkoren för arbetslöshetsförsäkringen. Möjligheten till en ny period efter 300 dagar togs bort.
    Samtidigt avskaffades studerandevillkoret. Därmed blev 38 000 personer, de flesta under 25 år, av med grundersättningen i arbetslöshetsförsäkringen.

    Att höja studiebidraget med 350kr ett år innan valet är detta möjligtvis ett försök till lite fjäsk med de unga?

    / Mattsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.