Edward Riedl (M)

Vad vill (S)?

Socialdemokraterna klagar ständigt över regeringens förda politik. Kanske ser de detta som sitt arbete. Vissa kanske faktiskt skulle kunna intresseras av att veta vad Mona Sahlin och Co faktiskt vill göra själva om de får makten. Därom är det dessvärre tyst. Så låt oss då gissa istället eftersom ingen sosse själv vill berätta. Men först lite fakta.

Socialdemokraterna skall höja skatten för de allra rikaste och har nu formulerat detta i ett förslag om höjd värnskatt för de som tjänar en miljon kronor per år och mer. Ett tämligen harmlöst förslag eftersom de flesta väljarna inte berörs av en sådan skattehöjning. Men. Problemet är bara att en sådan skatt, enligt finansdepartementet, inte inbringar mer än 1,3 miljarder kronor per år till statskassan. Det motsvarar alltså inte ens 1/1000 del av de nuvarande skatteintäkterna varje år. Detta är fakta.

Så till min gissning tills dess någon socialdemokrat berättar hur de tänker. Antingen är Mona Sahlin och (S) rätt nöjda med alliansens politik trots allt gnäll om motsatsen. Eller så planerar de i hemlighet en rejäl skattechock för vanligt folk till efter valet. För hur skall de annars betala sin politik?

Handen på hjärtat. Vem tror att (S), (V) och (MP) kommer att skapa fler jobb med chockhöjda skatter för vanligt folk som arbetar?

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Jag tror det!

    De tillfälliga pengar som högerregeringen lägger i kommuner och landsting är tillfälliga. Med en röd-grön regering är jag övertygad om att barn, skola och äldreomsorg blir bättre.

    Hur mycket jobb har Edward Riegl du skapat för de 100 000 kronor du fått i skattelättnader?

    Eller har du gjort som jag själv – sparat dom! De pengarna hade behövts i offentlig sektor!

  2. Mats

    Edward du skriver som en sann högerpartist – du är totalt förblindad av er eget tyckande och vad ni tror är förträfflighet.

    Högerpolitik när den är som sämst är det den nuvarande regeringen för – mantrat ”tänk på dig själv och skit i andra” ljuder i regeringskanslit (även i kommun och landsting).

    Pensionärer – arbetslösa – sjuka – får bära bördan för era skattesänkningar till dom som redan har det bra – ja. ja jag vet att skatten inte höjts för pensionärer utan ligger kvar – men i realiteten så man fått det jämförbart sämre än de som fått skattesänkningar!!!

    Pengarna som ”lånas” borde istället investerats i ungas arbeten eller utbildning den grupp som drabbats mest av er politik med arbetslöshet som följd.

    Nä som vanligt när det är en borgerlig regering gäller – ta för oss och våra väljargrupper nu när vi nu har chansen.

    Jag hoppas och tror att ni avgår med ett brak 2010 – men då har ni, som förra gången, skapat ett stort hål i Sveriges ekonomi vilket vi alla får betala för!

  3. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-09-21 10:28)
    Nu handlade mitt inlägg om precis det du konstaterar – (S) har hitintills inte berättat vad de vill göra. Väljare som vill ge sossar och vänsterpartister fritt mandat gör som du – Lever i övertygelsen att Mona gör det bättre än Fredrik. Sillnaden är, vilket jag påpekade, att Fredrik berättar vad han vill göra och hur. Dessvärre gör inte Mona det. Men med väljare som dig verkar det inte behövas. Märkligt tycker jag.

  4. Edward Riedl

    Svar till Mats (2009-09-21 10:53)
    Mitt inlägg handlade om precis det som du själv gör i din kommentar. Klagar på regeringen utan att berätta vad alternativet skulle vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.