Edward Riedl (M)

Politiken bör stå fri från ekonomiska särintressen

Thomas Hartman skrev ett hjärtdrypande inlägg om att samtliga partier öppet bör redovisa varifrån de får sina pengar. Men jag håller inte med. Faktum är att min utgångspunkt i stort skiljer sig från Thomas eftersom jag tror politiken och demokratin mår bäst utan ekonomiska särintressen som vill påverka politiken.

När det gäller (S) så handlar det om enorma summor pengar som de fackanslutna betalar till (S)-partiet – Detta trots att merparten av medlemmarna inte ens är socialdemokrater.

Ibland misstänkliggörs mitt eget parti för att näringslivet skulle sponsra partiet i smyg. Självklart bör sådant bemötas och klarläggas. Skulle det förhålla sig på det sättet bör det genast avslutas. Politiken skall stå fri från särintressen.

För att nå dithän att politiken står fri från ekonomiska särintressen måste partistöden med skattepengar vara rimligt stora för att demokratin skall fungera. Bevare oss från ett system som i USA och andra länder där särintressen med stora plånböcker köper sig inflytande över besluten.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.