Edward Riedl (M)

(S) idiotförklarar svenska väljare

Socialdemokraterna menar att alliansens jobbpolitik inte fungerar eftersom utanförskapet snart är lika stort som när (S) själva regerade för tre år sedan. Det är förvisso sant eftersom det bara är drygt 17 000 personer färre i utanförskapet idag än när (S) styrde. Men att endast göra den jämförelsen är att kraftigt underskatta väljarnas intelligens eftersom få missat den globala finanskrisen.

Jag vill påstå att alliansregeringen lyckats långt över förväntan med jobbpolitiken eftersom vi idag (trots den värsta ekonomiska krisen i världen på 100 år) faktiskt har ett något mindre utanförskap än när (S) styrde (under brinnande högkonjunktur i hela världen). Alliansregeringen rör sig snabbare framåt i motvind än vad socialdemokraterna gjorde i medvind. Detta är något att fundera på för den som på allvar funderar över att rösta på (S) om ett år.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-09-22 10:15)
    Uppenbarligen fungerar alliansens politik trots att du tror det motsatta när det gäller att leverera nya jobb. Beviset är att utanförskapet (trots den värsta ekonomiska krisen på 100 år globalt sett) faktiskt är lägre än för tre år sedan (med stark ekonomisk högkonjunktur i hela världen) när (S) styrde.

  2. Janne

    Jag förstår inte hur du räknar. Allt fler ramlar utanför försäkringssystemen, A-kassa och Sjukförsäkring ”inte bidrag”, och tvingas begära försörjningsstöd och än har inte den stora massan ramlat in. Är inte det att hamna i utanförsskap?? Möjligheten för oss äldre som blivit uppsagda att utbilda oss har i det närmsta försvunnit, studiemedel och lån får vi inte och Arbetsförmedlingen har små eller inga möjligheter att hjälpa till annat än med praktikplatser i bästa fall. Det kallar jag utanförskap, vi har i alla fall 10-15 år kvar innan pensionsåldern är uppnådd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.