Edward Riedl (M)

Polisen gör ett bra arbete….

Media kritiserar nu hur polisen agerat i samband med det spektakulära rånet och hela 80% av de som röstat på aftonbladet saknar förtroende för polisens sätt att handskas med dessa grova brottslingar.

Mycket av kritiken är obefogad eftersom svensk polis i det stora hela gör ett fantastiskt arbete varje dag året om. Men det finns en mer allvarlig och bakomliggande skäl till diskussion. Svensk polis kritiseras ofta och mycket när det misstänks att mer våld än nödvändigt nyttjats. Det är i grunden ett bra synsätt men draget till sin spets försvårar det många gånger hanteringen av de allra grövsta brottslingarna.

Läs mer: http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/lenamellin/article5846694.ab

Edward Riedl, gruplledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Isak

    I Herr Riedls jobb som bloggare så ingår det att skriva väl
    om allt det alliansen och regeringen gör. Han skall vara som en megafon för att förtstärka vad dessa försöker säga
    till Västerbottningarna. Samtidigt så ska han tala illa om
    all opposition och förringa deras invändingar och argument.
    För ovanlighetens skull så har han också under sista veckan
    pratat väl om posten och polisen. Tänk också om du för
    ovaninlighets talar om hur många nya jobbsom har tillkommit
    under denna vecka, med anledning av din skattesänkning.
    Om det vid nästa val skulle visa sig att Sverigedemokrater
    får vågmästarroll, kommer då moderaterna att samarbeta med
    dessa. Ganska enkla att svara på.

  2. Hilding Persson

    Att vara polis är en grannlaga uppgift. Man sköter detta på ett bra sätt. Enda yrkeskår som har befogenhet att utöva våld är polisen, så ska det vara. Att nyttja våld för den goda sakens skull innebär att dansa på slak lina. Men att gå så drastiskt som att säga att det försvårar polisens arbete mot de grövsta kriminella håller jag inte riktigt med om, att detta skulle försvåra polisens arbete. Det är så många hänsyn man måste ta när man avlossar ett vapen, var kommer kulan att ta? Vad finns för risk att annan person än den kriminelle kommer i skottlinjen? Så en viss eller gigantiskt stor hänsyn måste tas innan kulan lossas. vem är skickad att ta ett sånt beslut? polismannen i stridens hetta? Vapen ska brukas till ett minimum och i yttersta nödfall. Vem ska dra gränsen mellan grovt kriminell och ”normalt kriminell”,eller vanlig medborgare och utnyttjande av vapen?? Ditt inlägg ger inte vid handen att kunskapen finns. Vi ska inte ha ett samhälle som bygger på vapenmakt, snarare på Sveriges inslagna väg att spöa ”buset” som vi gör nu……informationsinhämtning!!!!

  3. Edward Riedl

    Svar till Hilding Persson (2009-09-25 00:05)
    Jag delar din uppfattning i stort. Våldsmonpolet skall brukas mycket varsamt. Men vi har i Sverige en liten kärna av mycket grovt kriminella som utför dessa typer av rån. Min poäng är att polisens förhållningssätt gentemot dessa troligen måste se något annorlunda ut än gentemot det övriga buset. Det är en fråga om säkerhet för både allmänhet och polisens personal.

  4. Hilding Persson

    Hej Edward!
    Din komentar känns ändå som att inte enbart våld ska brukas vid polisens arbete mot grovt kriminella. Visst kan man tycka att polisen i vissa fall agerar med flathet, polisen anser att vapenmakt ej ska utövas mot helikoptern vid rånet, givetvis med all rätt. Människor bor i området och kan komma till skada om polis lyckas skjuta ner helikoptern. Vart kraschen kommer vet ingen. Att agera hårt mot grovt kriminella anser jag vara en av polisens stora rent av den största prioriteten. Men att sen utöva vapenmakt varje gång man konfronterar en tung ”buse” känns lite överkurs, i samma anda som jag svarade dig förut. väntar med spänning på ditt nästa inlägg…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.