Edward Riedl (M)

Framtiden ser allt bättre ut

Vi befinner oss i slutet av en mörk tunnel. Den värsta ekonomiska krisen globalt på 100 år började med finanskris och gick över i en global lågkonjunktur. Sverige är ett litet land där vi byggt upp vårt välstånd genom handel med andra länder. Trots den värsta krisen på 100 år har vi det rätt bra när allt kommer omkring. Visst är det många som har det tufft. Men tak över huvudet, mat på bordet, skola till barnen och sjukvård i världsklass till den som blir sjuk – Allt detta och mycket mer har vi råd med. Aldrig tidigare har människor haft det så bra som i Sverige idag.

Allt detta goda hotades av socialdemokratins bidragslinje som ställdes mot den moderata arbetslinjen i valet 2006. Låt oss tillsammans med de övriga allianspartierna fortsätta bygga ett bra Sverige efter valet 2010. Det går bara genom gemensamt arbete – Inte bidrag.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Isak

    Tror att det är den hundrande gången som du skriver om att
    nu så är krisen över. Någon gång så kommer det att vända,
    men det är långt till dess. Fler och fler har nu genomskå-
    dat högerpolitiken, och opinionssiffrorna ligger nu stadigt
    över 50% till fördel för dom röd/ gröna partierna.

  2. Per-Ola Moström

    Hur kan man påstå att krisen är på väg att gå över när arbetslösheten verkar stiga kraftigt de närmaste åren?

    Upp emot 11-12%.

    Men det är klart – det är ju inte dom arbetslösas intressen som Ni företräder! (De straffbeskattas). Utan dom som har det bättre! Och dom kan säkert fylla sina fickor med Er politik!

  3. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-09-27 14:02)
    Om du har följt vanlig nyhetsrapportering den senaste månaden behöver jag inte förklara detta. Men om du inte gjort det så kommer en kort sammanfattning. Den globala ekonomin och köpkraften börjar så sakteliga bli starkare. Problemet för de flesta välutvecklade ekonomierna (däribland Sverige) är att arbetslösheten kommer att öka ett tag framöver. Dessutom finns det uppenbara hot att arbetslösheten också biter sig fast om inte politiken är proaktiv.

    Den föregående socialdemokratiska regeringen hade just detta problem. Trots högkonjunktur i ekonomin var arbetslösheten och utanförskapet väldigt stort. Detta bröt alliansregeringen precis innan finanskrisen och lågkonjunkturen slog till över världen. Annars hade situationen varit etter värre för många svenskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.