Edward Riedl (M)

Klart föräldrarna skall betala om ungarna förstör

Justitieminister Beatrice Ask (M) föreslår en lagändring som gör att föräldrarna får betala om deras barn genom brott begår skadegörelse. I förslaget finns en begränsningsregel som ligger kring 8 000 kronor. Det är ett bra förslag som gör att ansvaret för barnen tydliggörs till dess de blir myndiga. För varför skall samhället i övrigt betala klottersanering, skadegörelse och annat som deras föräldrar slipper.

Direkt är socialdemokraterna framme och sågar förslaget. I deras Sverige behöver ingen ta några konsekvenser av sina handlingar. Det är bra att skillnaderna tydliggörs på område efter område innan valet nästa år.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Mats

    Edward – du förnekar dig inte – som vanligt ”sparkar” du på dem som ligger – vuxna som redan har det svårt skall också bära kostnader för ”misslyckade” barn.

    Du ligger långt, långt ute på högerkanten inom högerpartiet – du är en skam för alla Västerbottningar – men framför allt för dem som röstade på dig som kandidat till riksdagen.

  2. Edward Riedl

    Svar till Mats (2009-10-05 19:42)
    Så du anser att ansvaret för barnen tillhör andra än föräldrarna? Då skiljer vi oss åt. Dessutom ställer jag inte upp på din bild av att föräldrarna till alla barn är utslagna – Det stämmer helt enkelt inte. De föräldrar som redan är utslagna och har barn som begår brott och skadegörelse drabbas inte av den här nya lagen eftersom de redan i utgångsläget saknar ekonomiska möjligheter att ta hand om barnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.