Edward Riedl (M)

(S)-(V)-(MP) oeniga om hur Sverige skall styras

Vänsterpartierna lägger fram tre olika budgetförslag mot alliansregeringen. Så trots leenden och försök till enighet kan de tre (S), (V) och (MP) inte enas om en gemensam politik gentemot regeringen. Det är viktig information till väljarna om de tror att det finns ett rödgrönt alternativ till alliansregeringen. På vänstersidan finns fortfarande bara tre oeniga partier som vill sätta sprätt på en massa pengar och chockhöja skatten för vanligt hårt arbetande folk. Sverige behöver en stark och handlingskraftig alliansregering för att ta oss ur den globala ekonomiska krisen och en politik för nya jobb.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Mats

    Jaha och du Edward vill som vanligt sparka på dom som har det dåligt – pensionärer – sjuka – arbetslösa!

    Pensionärer skall tvingas betala mer skatt på sina inkomster (även privata pensioner) än du och dina gelikar -de välbeställda!

    Det skulle vara en välgärning om du kunde få båten klar och gav dig ut i världen på en seglats.

  2. Ingemar Wincent

    Jag kommenterar bara de tre första meningarna i ditt inlägg, eftersom återstoden enbart är subjektivt tyckande och borgerligt skryt.

    Jag ser det så här:

    På vänstersidan finns tre partier med olika prioriteringar och skilda inriktningar, som ändå vill kompromissa och verka tillsammans inom en rödgrön regering.

    På högersidan finns däremot en enig(?) alliansröra där olikheterna fasats ut och de ”små” partierna troget går i moderaternas koppel.

    Varför skulle tre oppositionspartier enas om en gemensam politik gentemot regeringen, när det ändå är regeringen som sitter med makten? Skuggbudgetar tjänar inga andra syften för oppositionen än att visa upp sig och sina prioriteringar. I och med att oppositionspartierna gör skilda skuggbudgetar så blir det tydligt att det finns TRE utmanare, och att det är upp till väljarna att avgöra vilken av dessa utmanare som ska få ens röst. Informationen till väljarna – åtminstone som jag tyder den – blir alltså att politiken kan utformas utifrån styrkeförhållandena mellan de rödgröna.

    För alliansröstaren så spelar det ju ingen roll vilket borgerligt parti som röstas på – resultatet blir ju samma (moderata) politik hursomhelst. Detta är måhända kul för herr Riedl, men mindre kul för den som röstar på Kd-Göran eller ”Maudan”…

    Jag är så hjärligt trött på detta ständiga tjafs om ”oenighet”. Så länge vi inte har ett tvåpartisystem i Sverige, så signalerar ”oenigheten” bara att det finns flera alternativ att välja mellan. I Riedls värld behövs måhända bara utrymme för två sorters politik, men merparten av svenskarna torde uppskatta att det finns fler alternativ än så!

  3. Edward Riedl

    Svar till Ingemar Wincent (2009-10-06 20:02)
    Det är bra med många alternativ – Det är en bärande frihetstanke på den liberala sidan i Svensk politik. Däremot fungerar praktisk demokrati på så sätt att minst hälften av ledamöterna i en beslutande församling måste rösta på samma förslag för att det skall bli verklighet. Så visst är det bra att visa på olikheter inom de båda regeringsalternativen. Men när det kommer till kritan handlar det om två regeringsalternativ mot varandra. För väljarnas skull borde rimligen det vara mest intressant – Eftersom det är deras kompromisser som blir praktisk politik.

    Så återigen. Jag anser det vara viktig väljarinformation att berätta vad man vill göra och med vem innan ett val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.