Edward Riedl (M)

Jobbpolitiken främst

En fungerande jobbpolitik är grunden för både välfärdssamhällets finansiering och enskilda människors möjlighet att bygga egna liv. Trots att vi just nu genomlider den globalt sett värsta ekonomiska krisen på 100 år är regeringen offensiv. Det är nu som vi grundlägger den politiska inriktningen och drivkrafterna för nästa högkonjunktur.

I valet 2010 står de nya moderaterna tillsammans med de borgerliga partierna mot de gamla socialdemokraterna och deras splittrade vänsterkartell. Det är jobblinjen mot bidragslinjen. Alliansen vill fortsätta göra det mer lönsamt att arbeta samtidigt som vänsterkartellen på olika sätt vill förenkla möjligheterna att stå utanför arbetsmarknaden. Där skiljer vi oss åt.

Den som tror att välstånd och gemensam välfärd skapas genom frikostiga bidrag och stort utanförskap skall givetvis rösta på något av partierna i vänsterkartellen. Men för er som tror att välstånd och gemensam välfärd skapas av människor i arbete skall rösta på något av partierna i alliansen.

För en fungerande skattefinansierad välfärd med sjukvård och skola krävs att vi är många som arbetar och betalar skatt. Det finns inga genvägar.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.