Edward Riedl (M)

Vad heter semesterorten i norra Pakistan?

Svenska och andra västerländska muslimer reser till norra Pakistan för att…. Vad heter semesterorten i norra Pakistan? Al-Qaida bedriver träningsläger för terrorister i dessa trakter. Men vad heter semesterorten som västerländska muslimer besöker där?

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

15 kommentarer

  1. Nina

    Ööhh… Är detta en form av högerironi eller är du undrande på riktigt? Skulle man vilja analysera din korta textsnutt så konnoterar den en oerhört,tillnärmelsevis,xenofobiskt sammankopplande muslimer=terrorsiter. Varför?

  2. Edward Riedl

    Svar till Nina (2009-10-13 09:45)
    Det är inget försök till att koppla ihop muslimer och terrorister. Från min sida handlar det om både en uppriktig undran om vad dessa människor gör där tillsammans med ett ifrågasättande om vår egen blåögdhet.

    Att på vänstermanér försöka försvara detta resmål underblåser främlingsfientlighet och intolerans. Visst finns det personer som besöker porrklubbar i tron att det är en vanlig bar och att de endast ville dricka öl där. Men troligen besöker personer porrklubbar fullt medvetna om vad de gör. Troligen råkar ingen hamna i norra Pakistan på terroristläger av misstag helt ovetandes. Eller vad tror du?

  3. Mats

    Edward man kan verkligen undra vart du vill komma precis som Nina gör?

    Ditt svar till henne ger inget svar på hennes fråga!

    ”Moderatveteranen Anders Björck går nu till frän attack mot de nya Moderaterna – och mot försvarsministern.
    Björck höjer också ett varningens finger för partiets sväng åt mitten.
    – Genom att bli ett mittenparti öppnar de högerflanken för andra partier, som till exempel Sverigedemokraterna. Vi får inte glömma hur lätt Ian Wachtmeister och Bert Karlsson tog sig in i riksdagen”.

    Ovanstående är ett citat från Expressens webb idag runt Landshövdingen och moderaten Anders Björck – du kanske strävar efter att bli riksdagsman och ta den där platsen långt ute på högerflanken i alliansen?

    Du har fortfarande inte svarat på frågan hur du personligen ställer dig till ett samarbete med SD i någon fråga utan bara svarat vad Västerbottensmoderaterna och moderaterna i Sverige har för officiell inriktning – min fråga tidigare till dig var – vart står du Edward i denna fråga?

  4. Nina

    Jag säger bara – ”Libenter homines et id quod volunt, credunt”.

    Jag var inte där, jag kan inte dömma. Varifrån har du fått din sanningsbild?

    Vad försvaras med ”vänstermanér”? Att resa till Pakistan? Eller hur menar du? Varför underblåses främlingsfientlighet och intolerans genom att erkänna var individs rätt att resa vart de vill? Är vi inte fria att göra egna val?

    Intressant att de som ”vurmar” och förespråkar individens rätt att få bestämma är även de samma som satsar mest på polis/försvarsmakt/diverse kontrollapparater. Moderater och dylika litar helt enkelt inte på människan och hennes fria vilja. Samtidigt som vi invaggas i ett samhälle med s.k. fria val skall vi invaggas i att se vissa delar av världen (Mellanöstern/Asien)befolkat av terrorister/extremister. Vi-Dem, Frihet-Ofrihet – med dikotomier bygger ni världen.

  5. Edward Riedl

    Svar till Mats (2009-10-13 11:07)
    Jag kommer personeligen aldrig att samarbeta med Sverigedemokrater. Jag kommer i alla sammanhang jag befinner mig arbete mot samarbete med främlingsfientliga. Jag trodde det var övertydligt sedan tidigare.

    Vad är dig långt ut till höger? Vad har jag skrivit eller sagt som får dig att dra denna något märkliga slutsats?

  6. Mats

    Edward – långt ute till höger på det politiska fältet är där du är – om man skall tro det du skriver på din blogg – har man sedan följt ditt arbete inom landstinget så styrks det konstaterandet.

  7. Tom C

    Men snälla det Edward påpekar har inget med främlingsfientlighet att göra utan just det synsätt som de som försöker mörka terroristers verksamhet är det som driver på främlingshatet.

    Blir spännande se var de radikala vänsterrösterna säger då paris eller london ligger i ruiner efter att galningarn sprängt en taktisk nukelär laddning i någon av europas huvudstäder

  8. Edward Riedl

    Svar till Nina (2009-10-13 11:15)
    Våra åsikter i den här frågan skiljer sig åt. Människor som reser till något som de flesta västerländska bedömmare anser vara ett område med träningsläger för terrorister utan annat rimligt skäl att vara där är för mig misstänkt.

    Att, som du, försvara detta förbehållslöst underblåser både främlingsfientlighet och intolerans.

    För de flesta människor är det nog rätt klart vad som sker där.

  9. Nina

    Att du insinuerar att jag ”försvarar detta förbehållslöst” är sannerligen ett slag under bältet. Var någonstans försvarar jag det ena än det andra? Jag är en tänkande individ och anser att jag har rätt att ifrågasätta dig, framförallt då det osar främlingsfientliga vibbar. Att du sedan hävdar att mitt tankesätt underblåser intolerans får stå för dig.

  10. Edward Riedl

    Svar till Nina (2009-10-13 13:51)
    Vi kommer inte längre. Vi har helt enkelt olika uppfattningar i frågan. Jag tror helt enkelt inte att det finns en gömd mysig liten semesterort i norra Pakistan.

  11. En förbipasserande som knappt hörbart

    Jag skulle vilja knyta ihop detta inlägg med ”Oskyldigt dömd av media?”-inlägget från i söndags. Du måste hålla med om att det ser lite illa ut – ska bara vissa anses oskyldiga till motsatsen bevisats, eller hur är det nu..?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.