Edward Riedl (M)

Lycka till Obama – Din sjukvårdsreform är avgörande för USA

Igår tog Obamas sjukvårdsreform ytterligare ett steg framåt. Tanken är att alla amerikaner i framtiden skall omfattas av en sjukvårdsförsäkring. För oss i Sverige framstår det som obegripligt hur världens rikaste land låter åtskilliga miljoner av sina egna invånare stå utan någon sjukvård. Jag håller tummarna för Obama i denna för deras land så viktiga fråga. Men han har långt kvar innan han är i mål.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Det är också obegripligt hur en svensk regering låter människor stå utanför a-kassesystemet genom att ha försämrat villkoren så att 500 000 har lämnat systemet…

    Och nu står visst en miljon utanför detta skyddsnät!

  2. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-10-14 11:54)
    Jag ser inte riktigt kopplingen till den amerikanska sjukvårdsreformen. När det gäller a-kassan har arbetsmarknadsministern i omgångar funderat över att göra den obligatorisk. Så insatt som du är kan du knappast ha missat det. Däremot har strategin varit att göra den mer försäkringslik. Sedan kan flera av de dyra fackförbunden sluta skänka pengar direkt och indirekt till (S)-partiet så blir det billigare att vara fackligt ansluten. Sedan kan de medlemmar, många med låga inkomster, frivilligt skänka pengar till de partier de själva vill. Eller kanske behålla pengarna själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.