Edward Riedl (M)

Varför har jobben blivit färre under året som gått?

Arbetslösheten har ökat i Sverige, och den övriga världen, under det senaste året. Det är en het fråga i Sverige just nu där det finns lite olika förklaringsmodeller till varför det ser ut som det gör.

Mona Sahlin (S) och andra sossar hävdar att det är den borgerliga regeringens fel att arbetslösheten i Sverige och övriga världen ökar i samband med global finanskris och global lågkonjunktur? Kan det verkligen vara så?

Jag låter läsaren dra sina egna slutsatser…

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. leif

    Jisses, politiker säger jag bara. Självklart har Mona inte rätt när allt är ert fel, men likförbannat har ni ändå en del i orsaken varför det blivit som det blivit med er politik. Varför vill ni politiker dölja sanningen?

  2. Isak

    Du har rätt i att ju fler som arbetar och betalar skatt,
    desto större blir den gemensamma kakan. Men om man både
    lånar och delar ut för många kakor och speciellt till dom
    som hade många kakor sen förrut, ja då blir det bara små- smulor kvar till dom övriga. Trots att vi hade hela skafferiet fullt så gapar det tomt på många hyllor. Som det ser ut så är vi nog tvungna att låna av dom som ha-
    de mindre än oss. Vad som gör att inte våra bagare kan
    baka så att det räcker, tror man beror på att man bytt
    recept. Men dom flesta tror att man måste byta ut bagarna också. Enligt hörsägen så lär det vildjäsa i många bag-
    erier.

  3. Edward Riedl

    Svar till leif (2009-10-14 16:17)
    Det kan säkert bli onyanserat emellanåt. Men i just den här frågan har alliansregeringens politik bidragit till att många jobb skapats sedan maktskiftet 2006. Däremot ökar givetvis arbetslösheten när den globala ekonomin haft både finanskris och lågkonjunktur.

  4. Mats

    Edward – ingen oberoende utredning har gett vid handen att alliansens politik bidragit till några fler jobb efter ert övertagande av regeringsmakten (vad jag vet)- utan bara alliansen egna uttalanden.

    Skulle du veta om någon sådan oberoende utredning så ge oss andra chansen att läsa den och själva bedömma er politik – det är viktigt för nu är er trovärdighet bland väljare låg bland ”icke frälsta”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.