Edward Riedl (M)

Höjd skatt på arbete ger inte fler jobb

Socialdemokraterna föreslår höjda skatter på arbete för att höja ersättningar och bidrag för de som inte arbetar. Mona Sahlin (S) menar dessutom att det ger fler jobb. Den som tror på detta skall givetvis rösta på (S) om ett år.

Men den som istället tror att alliansenregeringens arbetslinje med sänkt skatt på arbete, sänkta kostnader för företag att anställa och enklare regler för företag ger fler jobb bör givetvis rösta på allianspartierna om ett år.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Leif

    Å andra sidan så bygger Reinfeldt om sin bastu från 1,9 miljoner som jag får vara med och betala. Mona försöker i varje fall hjälpa andra, även om det har motsatt effekt. Vad eran ledare försöker med vet jag inte, reta upp befolkningen är en tanke som jag får. Bra jobbat

  2. Mats

    Edward – det var klara besked – om vill man göra samhället ytterligare ojämlikt så skall man rösta på alliansen!

    Det som inte var sant i din blogg är påståendet att S vill höja skatten för arbete – man vill höja skatten för dom som tjänar allra mest på sitt arbete.

    Vad och fristående ekonomer tycker kunde man bland annat läsa i VK som citerad TT tidigare, här kommer citatet.

    Enligt privatekonomen Gunilla Nyström på SEB som säger följande efter att ha studerat S-budgeten ”citat från TT”:

    ”Pensionärer, studenter med barn, arbetslösa och sjukskrivna blir vinnare medan höginkomsttagarna förlorar.

    Så blir det om oppositionen vinner valet 2010 och socialdemokraternas budgetförslag får dominera i en ny trepartiregering.

    Det är en budget med många plånboksfrågor som vänder sig till de breda grupperna, medelinkomsttagare med normalstora hus. Den har en tydlig fördelningsprofil”. slut citat.

    Om man vill stödja de som redan är rika (de som tjänar mest) – kom nu inte det mantra som du och andra allianspolitiker använder ”är rika undersköterskor, busschaufförer, industriarbetare” – nej, det är folk i din inkomstklass och mer.

    Dessutom har du inte svarat på varför en högre skatt på tidigare arbetsinkomster (privata pensionförsäkringar) jämfört med arbetsinkomster idag skulle ge fler arbeten?

  3. Edward Riedl

    Svar till Leif (2009-10-15 10:37)
    Så vitt jag förstått har statsministern inget med detta bygge av bastu att göra. På vilket sätt Mona Sahlin hjälper människor genom att beskatta de som nästan inget har förstår jag dock inte?

  4. Edward Riedl

    Svar till Mats (2009-10-15 12:07)
    Den gemensamt skattefinansierade välfärden bygger på att många arbetar och betalar skatt. Det finns inga genvägar som du och Mona Sahlin (S) tycks tro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.