Edward Riedl (M)

Sverigedemokraternas påståenden skall granskas

Nu följer media även sverigedemokraternas partidagar och granskar vad de faktiskt säger. Enligt aftonbladets Lena Mellin är det påfallande ofta rena osanningar som framförs. Oavsett om det är medveten manipulation eller ren okunskap så kommer de inte längre att få stå oemotsagda med sådant. Det är bra.

Partiledaren Åkesson påstod att nyanlända äldre invandrare får lika hög pension som våra egna gamla! Men detta stämmer inte alls. Det är rent felaktigt. Faktum är att det skiljer rätt mycket mellan garantipensionen för den som bott i Sverige i 40 år och den som kommer som nyanländ och endast erhåller äldreförsörjningsstödet. 7740 kronor i månaden att jämföra med 4832 kronor i månaden.

Det är bra att media nu också börjar granska sakinnehållet i sverigedemokraternas främlingsfientliga politik. För det är påfallande ofta rena felaktigheter. Nu måste även andra partier ta upp debatten med dessa krafter. Vi kan inte längre ignorera ett parti som riskerar att komma in i riksdagen. Jag tror inte att främlingshatet och inskränktheten är så utbredd i Sverige som deras väljarsiffror visar.

Läs mer på aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/lenamellin/article5971247.ab

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Daniel

    Det är inte seriöst att stämpla ett parti som främlingsfientligt, när det är invandringens omfattning partiet har synpunkter på. De flesta som stödjer SD ser sig inte heller själva som främlingsfientliga, lika lite som moderater ser sig som giriga samvetslösa kapitalister eller socialdemokrater som envåldshärskare som inte tror att folket kan tänka självt.

    Vad gäller sanningshalten i politikernas budskap ska nog inte en moderat politiker tro att hans part eller de andra riksdagspartierna har bättre statistik än SD, om nu någon journalist skulle våga göra en jämförande granskning.

  2. leif

    Eftersom bl.a. du har skrivit osanningar, eller sanningar som bara belyser en sida vilket inte ger en korrekt bild borde även du granskas. Dom är precis som andra politiker. Skillnaden mellan Åkesson och t.ex. du är att han har lite tveksamma åsikter, men ljuger gör ni båda två.

  3. Isak

    ”Jag tror inte att främlingshatet och inskränktheten är så
    utbredd i Sverige som deras väljarsiffror visar”. Bäste Herr Riedl, nu är det dags att du kommer ut i verkligheten.
    På papperet så har du nu långt om länge, sedan Reinfeldt
    gav dig tillåtelse sagt dig inte vara beredd att samarbeta
    med Sverigedemokraterna om de kommer in i beslutande för-
    samlingar efter valet 2010. Du påstår att dom ska granskas,
    men det enda du kan prestera är en hänvisning till Afton-
    bladet. Eller är det så att moderaterna liger lågt med att
    själv granska Sverigedemokraterna?

  4. Edward Riedl

    Svar till Daniel (2009-10-17 11:54)
    Min poäng handlade just om att de flesta som kan tänka sig att rösta på SD troligen inte är främlingsfientliga. Däremot anser jag att SD som parti är främlingsfientliga. De ser endast problem med invandring och mångfald. Jag är av en annan uppfattning. Jag ser mångfalden som något som berikar och utvecklar Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.