Edward Riedl (M)

Sverige är bäst i världen!

Sverige är ett av världens minst korrumperade länder, vi är ett tämligen säkert land med väl utbyggd generell välfärd och människor som bor här lever långa och relativt friska liv. På ett mycket osvenskt manér kan man hävda att Sverige är ett av världens bästa länder för människor att bo och leva i. Givetvis måste vi ändock ständigt sträva efter ytterligare förbättringar.

Men trots det är Missnöjet/misstron mot polis, politiker och andra möjliggörare av detta goda samhälle mycket utbredd – Åtminstone verkar det så när man följer det offentliga samtalet via media emellanåt.

Kan det verkligen vara så?

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

9 kommentarer

  1. leif

    kan ju även bero på att dom som undersöker sånt här är värdelösa i sverige. Var väl förra veckan det kom ut en lista på vad regeringsmänniskorna gör på sin fritid. Ordförande där, inblandad där, självklart hjälper dom sina intressen med sitt jobb i riksdagen.

  2. PerOlof Johansson

    Tyvärr finns det en politisk korumption Edward som går ända ner till tjänstemannanivå. Det största misstaget som gjordes till demokratins och medborgarnas förfång var när man delade på riksdags, kommunal och landstingsval. Det spelar liksom inte någon roll som nu när aliansen råder när kommunerna som ex vis Umeå fortfarande är i socialdemokratiska händer. Det är också tyvärr uppenbart att man till slut blir en kappvändare om man har politik som ren försörjning.

  3. Edward Riedl

    Svar till PerOlof Johansson (2009-10-21 07:59)
    Missnöje och möjligheter till förbättring utesluter inte att vi har det förhållandevis bra. Ibland är det svårt att se skogen för alla träd. Frågan är vilket land och vilken samhällsmodell som lyckats bättre än vi?

  4. Alf Johansson

    Hejsan, jag förstår inte vad du menar med bättre?, har du några fakta som stödjer ditt påstående, gärna från något utländskt institut, ej svenskt!, Jag bor nere i skåne, och för att bara nämna några snabba exempel, äldrevård, sjukvård, väntetider på typ försäkringskassan, då nämner jag direkt våra två grannländer Tyskland och Danmark, som klart mycket bättre, Sverige spelar inte ens i samma division.

  5. Edward Riedl

    Svar till Alf Johansson (2009-10-23 10:40)
    Det är självklart en subjektiv och omöjlig fråga att besvara. Därav utropstecknet efter påståendet att Sverige är bäst i världen. Däremot har vi det väldigt bra inom de flesta områden även om det finns förbättringsmöjligheter oavsett var vi befinner oss. Men i grunden har vi det väldigt bra i Sverige och människor har möjlighet att leva långa friska liv här.

  6. Alf Johansson

    Hejsan, visst har vi det bra, men varför denna slogan, sverige bäst i värden!, utropstecken eller frågetecken, spelar ingen roll, om man bara skall räkna medellivslängden så borde alla bli vegetarier och bo på landet, så stiger den säkert, men betyder det bäst?. Det är väl att göra det lätt för sig. Där vill väl inte majoriteten av befolkningen bo, skall vi behöva utvandra för att sverige enligt dig fortfarande skall vara Bäst i värden?

  7. Svante

    hej, Sverige är bäst, håller med o blobbar om det på:
    http://sverigearbast.blogspot.com/

    Tyvärr är jag oroad att det som är skälet till varför vi är bäst (eller bland de bästa) håller på att försvinna. Vi har varit duktiga på o sprida välfärden till de flesta i samhället o därigenom tagit till vara på kreativitet o utveckling. Tyvärr verkar klyftorna öka o parollen ”alla skall med” verkar inte ha stort värde idag. Läs o fundera!

    Hilsen Svante

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.