Edward Riedl (M)

Tonen i det politiska samtalet kan bli bättre

Idag var det en insändare i VF med rubriken "Borgarpacket". Vilken nivå har det politiska samtalet då hamnat på. Är nästa rubrik "Sossesvinen" eller "Kommunistdjävlarna"? Oavsett politisk tillhörighet har jag hitintills inte träffat någon politiker som inte har ett genuint intresse för att göra det bättre för andra människor. Ingen, oavsett partifärg, förtjänar försmädliga epitet av dessa jag träffat.

Vi lever i en demokrati. De som vill kan alltid engagera sig och vara med att förändra och förbättra. Men det är som fotboll. Det är lättare att stå brevid och förklara hur man själv skulle gjort. Men okvädesord hör inte hemma i en sansad debatt enligt mitt tycke oavsett vem som är mottagaren av dessa.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter:

7 kommentarer

  1. Ordval

    Röd/grön röra, vänstertrojka är några av de ord som allianspolitiker väljer – Per-Ola Moström har nedan en kommentar som säger mycket.

    Nä Edward städa framför egen dörr innan du tar STORA ord i din lilla mun!

  2. Pelle

    Håller med ”ordval” när det gäller din blogg.

    ”Med otrevligheter och övertramp får du snart föra ett eget samtal utan min inblandning” är från ett svar du gett på en kommentar från en som inte delar din politiska åsikt.

    Ska det tolkas med det maktfullkommliga ”håll med eller håll käft”?

  3. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-10-20 09:55)
    Jag vet inte vad du syftar till? Däremot vet jag att du har mycket svårt att skilja på sak och person i dina debatter med mina partikollegor i Vindeln. Jag har inte för avsikt att beblanda mig i den debatten. Mitt råd till mina kollegor i Vindeln är att inte ödsla tid på att ständigt gå i svaromål med dig. Det leder sannolikt inte till något konstruktivt. Men hur du och de sedan väljer att göra är upp till er.

  4. Edward Riedl

    Svar till Ordval (2009-10-20 11:42)
    Om någon av mina partikollegor skriver eller säger exempelvis ”sossesvin” eller liknande så kommer jag självklart att ta upp detta med dem. Jag har inga sådana exempel däremot. Mitt inlägg handlade om att tonläget borde vara bättre än det som skymtade i VF på insändarsidan.

    Stora ord i din lilla mun som du själv skriver är ett tämligen otrevligt sätt att uttrycka sig på. Sådant sätt att uttrycka sig stärker inte dina argument och bidrar inte till ett trevligt meningsutbyte. Sådant vänder jag mig emot, oavsett vem som står för det.

  5. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-10-20 12:04)
    Det du hänvisar till syftar inte på våra olika uppfattningar i sakfrågan. Jag skall komma med ett påstående på två olika sätt för att beskriva vad jag menar:
    1. Menar du verkligen att lägre skatter verkligen skapar fler jobb?
    2. Menar du din dumma idiot att lägre skatter verkligen leder till fler jobb? Egentligen vill du bara suga ut vanligt folk….
    Båda dessa påståenden ifrågasätter det politiska budskapet. Men jag kommer bara att svara på den ena. Är det otydligt varför får du gärna ställa frågan en gång till så skall jag försöka förtydliga ytterligare.

  6. Tommy Streling

    Vad ska då formuleringen ”Monas lajeker” leda till? Ett bättre samtalsklimat? Minst sagt motsägelsefullt beaktat detta blogginlägg. Du Edward Riedl, verkar vilja ha konstruktiv debatt på dina villkor, när det passar dig. Ditt korta minne och din inkonsekvens inger inte förtroende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.