Edward Riedl (M)

Monas lakejer på metallklubben skämmer ut sig

Metallklubben på Volvo lastvagnar i Umeå kräver nu näringsminister Maud Olofssons (C) avgång. Skälet är, som de säger, att hon sovit på sin post. Kritiken handlar om de gjorda förändringarna i transportstödet.

Fackliga socialdemokrater försöker nu tillsammans med (S)-partiet att bygga upp ett missnöje med regeringen som handlar mer om partipolitik än faktiska sakfrågor. På det sättet skämmer dessa uppviglande fackliga företrädare ut sig. För ingen tror väl på allvar att dessa högljudda personer faktiskt kommer att åstadkomma något konstruktivt genom att kräva en ministers avgång?

Nuvarande regering förtjänar säkert kritik emellanåt precis som den föregående. Men dessa politiska fackförbund som hellre kritiserar en alliansregering istället för att på ett konstruktivt sätt företräda sina medlemmar måste tiden snart ha runnit ut? Medlemmarna borde komma först för ett modernt fackförbund – Inte politiska åsikter hos ledningen. Annars reducerar fackeliten sitt uppdrag till att enbart vara lakejer åt det socialdemokratiska partiet. I det här fallet Monas lakejer.

När det gäller själva sakfrågan måste transportstödet vara på en sådan nivå att Umeå lastvagnars geografiska läge inte blir för stort. På den punkten kan vi vara överens.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Tommy Streling

    Metall står nog lika självständigt som när man tolererade lönesänkningar för jobbens skull. Emot Vanja Lundby Wedins linje.

    Beträffande näringsminister Maud Olofsson, upplever jag detta var droppen som fick bägaren att slutligen rinna över.

    Man kan kritisera förhållningssättet från Metall, men att de skulle vara lakejer åt Mona Sahlin är rentav kränkande. För det är kopplingen som gör att de skämmer ut sig, enligt dig Riedl. Tvärsäker gissning, för kunna bunta ihop & skambelägga? Så vem är det som idkar partipolitik?

    Braskande rubriker för publikfriande populism ger dig inga poäng.

  2. Pelle

    ”Tonen i det politiska samtalet kan bli bättre”

    Edward detta är en rubrik fråm din blogg!

    Jag tycker tonen i ditt senaste blogginslag skulle kunnat vara mycket bättre!

    Gäller detta med tonen i det politiska samtalet inte Edward Riedl utan bara vi andra som inte delar din högerextrema politiska övertygelse?

  3. Oscar

    Edward jag håller med både Pelle och Tommy – du är reptilsnabb att kritisera andra med en politisk uppfattning som inte stämmer med din på din blogg – men själv saknar du helt och hållet självdistans!

    Allt detta gör att du är – i mina ögon – är en mycket dålig politiker och jag har svårt att förstå att högern i VB län valde dig vid nomineringsmötet – det finns en handfull bättre moderata politiker inom länet.

    Hoppas att moderata väljare har en bättre uppfattning vid valet 2010.

  4. Edward Riedl

    Svar till Tommy Streling (2009-10-22 09:34)
    Nu var det medlemmarna i metall som accepterade lönesänkningar lokalt – Inte ledningen som jag minns det. Min kritik är riktad mot fackets ledning som är alldeles för insyltad med s-partiet.

  5. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-10-22 09:57)
    Jag delar inte din uppfattning om vad som är att passera gränsen och inte för tonen i det politiska samtalet. När fackliga företrädare kräver en ministers avgång med dunkla skäl som nu gjorts finns risken att bli kritiserad och anklagad för att gå i andras ledband. Men jag gläds åt att du följer min blogg med stor närvaro och också minns vad jag skriver.

  6. Edward Riedl

    Svar till Oscar (2009-10-22 20:18)
    Jag gör inte anspråk på att vara älskad av alla. Jag tror det är svårt att lyckas med det samtidigt som man faktiskt åstadkommer förändring. Däremot hoppas jag att merparten åtminstone delar mina intentioner. Så här långt ser det faktiskt också ut att vara så. Den som har som främsta mål att vara älskad av alla har mycket små möjligheter att driva politik i någon riktning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.