Edward Riedl (M)

Jan Guillou bör granskas hårdare av hans egna journalistvänner

Hela historien kring IB-affären blir bara mer och mer besvärande för Jan Guillou. Nu dementerar hans ursprungliga källa att han varken vetat eller för den delen pratat med Jan Guillou om detta. Då väcks frågan återigen varifrån allt detta kommit. Vem försåg honom med uppgifter? Risken är att hans samarbete med KGB varit både djupare och mer obehagligt än vad som först kom fram.

Som författare är han en av de bästa vi har i Sverige om någon frågar mig. Det har givetvis aldrig varit någon hemlighet att hans politiska hemvist varit vänsterut. Men detta har på intet sätt gjort honom till en sämre författare eller människa. Men att han också varit spion åt Sovjetunionen under det kalla kriget förskräcker. Lika förskräckt blir jag när hans kollegor på vänsterkanten försöker försvara honom likt Åsa Linderborg på aftonbladets kulturredaktion.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Pelle

    Så var det då dags för Mr Reidl att kasta ”skit” åt vänster – hur ser det då ut på högersidan?

    Väntar på svar på nedanstående från din blogg:

    Edward när du analyserat varför högerväljare (M) är överrepresenterade bland dom som kan tänka sig rösta på SD återkommer du då med resultatet av analysen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.