Edward Riedl (M)

Vargen kommer

Läser på aftonbladet och huvudnyheten på deras hemsida var lite tidigare att en varg härjar och sprider skräck i Skåne. Utan att värdera frågan mer än så kan jag bara konstatera att varg i Skåne uppenbarligen är värre än varg i Norrland. När vargen blir närgången söderut vill länstyrelse och byaföreningar att husdjur och barn hålls inomhus. När någon i Norrland oroar sig för vargen är det alltid, enligt människor söderut, en överdriven reaktion. Intressant att se hur de reagerar när de själva möter vargen. Respekt och förståelse för människors olika livsvillkor är mycket viktigt i ett avlångt land som Sverige.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

 1. Isak

  Du skriver citat”När någon i Norrland oroar sig för vargen
  är det alltid, enligt människor söderut, en överdriven reaktion”. Vad har Herr Riedl fått dessa uppgifter ifrån.
  Som så mycket annat så är det trams och utan substans. Det
  finns ingen anledning för dej att förlöjliga sörlänningar.
  En fårägare i Skåne som får 17 får rivna av en varg är för
  honom lika tragiskt som för en renägare som får sina kalv-
  ar rivna.

 2. Edward Riedl

  Svar till Isak (2009-10-31 19:25)
  Självklart är tragiken lika stor oavsett om det händer i norr eller söder. Partistämmor genom åren, både i mitt eget men likväl i andra partier, ger en bild av det jag beskrev. Förståelsen för olika fenomen ökar i takt med kunskapen om dem. Jag brukar säga att vi har lika mycket problem med vargen i Umeå som de har i Stockholm. Däremot träffar vi oftare människor som lever med problemen här uppe i norr. Min poäng, vilket går att utläsa, handlar om att respekten och förståelsen för andras livsvillkor måste öka i vårt avlånga land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.