Edward Riedl (M)

Reinfeldt besöker Obama för att få fart på klimatåtaganden

USA släpper ut mest koldioxid per capita i hela världen. Många i Europa satte sin tilltro till att Obama som president skulle innebära att USA skulle ta sitt allvar i klimatpolitiken. Dessvärre verkar Obamas dalande popularitet på hemmaplan nu göra att han har andra prioriteringar när det gäller USA:s engagemang i en klimatöverenskommelse.

Trots rätt dystert ingångsläge hoppas jag att vår statsminister och EU-ordförande Fredrik Reinfeldt (M) ändock skall förmå Obama och USA att i större grad ta sitt ansvar för vår gemensamma miljö. Imorgon är det allvar när Reinfeldt besöker Obama i vita huset.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. lf

    ja, det är inte svårt att förstå kritiken som du har mot Obama.Tror du att klimatpolitiken har blivit bättre med Bush och hans gelikar i regeringen?

  2. Edward Riedl

    Svar till lf (2009-11-01 19:41)
    Det visar sig, dessvärre, att den konkreta skillnaden mellan Bush och Obama så här långt inte varit särskilt stor när det gäller klimatpolitiken. Jag tror däremot inte att klimatpolitiken hade varit bättre med Bush. Tvärtom hade jag hoppats att Obama skulle lägga om kursen rejält kontra sin föregångare. Så här långt har han inte lyckats med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.