Edward Riedl (M)

Barnporrlagen blir tuffare

Justitieminister Beatrice Ask (M) föreslår nu att det även skall bli olagligt att titta på barnporr. Genom detta anpassas lagstiftningen efter en ny tid där det går att bl.a. abbonera på hemsidor med barnpornografi utan att ladda ner bilder till den egna datorn. Enligt lagrådsremissen föreslås lagstiftningen att träda i kraft vid halvårsskiftet 2010.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Nisse

    Citat från din blogg.

    ”Kanske är det så att grundproblemet är att samhället/staten ständigt övertar individens eget ansvar med den ständiga påföljden att vi hela tiden klarar allt mindre av eget ansvar? Igår cykelhjälmen och bilbältet. Idag SMS-lånen. Imorgon?

    Kanske måste någon våga säga: Man måste ta ansvar för sina egna handlingar. För var slutar annars förmynderiet?”

    Kommentarer Edward?

  2. Johan Karlsson

    Jag vet inte var signaturen Nisse hittar Riedls personliga åsikt i ovanstående inlägg. Snarare tycker jag det ser ut som ett referat där han påpekar vad någon annan tycker.

    Sen tycker jag att den finns en viss skillnad i att försöka förhindra att människor bidrar till övergrepp och våldtäkter på minderåriga och att staten ska bestämma om du och jag ska ha möjlighet att låna pengar eller inte.

  3. Kvinna och mor

    Svar till Nisse.
    Vem du än är, så dumgör du endast dig själv med sådana kommentarer. Finns ingen normlt fungerande människa som likställer sms lån och eget ansvar med barnporr och vad som samhället inte ska tillåta. Din kommentar är en förolämpning mot alla barn som utsatts för övergrepp.
    Du tycker kanske själv att du är ”vitsig” men tyvärr, alla som läst den tycker kommentaren är pinsam!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.