Edward Riedl (M)

Svininfluensa och vaccination

Flera elever utslagna efter vaccination och förda till sjukhus. Det går att läsa på en av tidningarna på nätet. Yrsel, illamående och magont har de drabbats av. Visst är det bra att vara försiktig – Men det får inte gå till överdrift. Enligt de som har det här till jobb överväger fördelarna nackdelarna.

Eftersom jag har astma och därigenom tillhör en av riskgrupperna har jag nu blivit vaccinerad. Först ingenting. Sedan ömmande arm efter 6 timmar. På natten feberfrossa och sådär sjuk som bara en man kan bli. Dagen efter ont i lederna och allmänt påverkad av sprutan. Två dagar senare känner jag ingenting av sprutan. Nu kommer åtminstone inte jag att sprida någon influensa och som en bonus slipper jag bli sådär riktigt sjuk under en vecka eller två. Men visst kände jag av sprutan.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

Etiketter: , ,

8 kommentarer

 1. Isak

  Ja det var då för väl att Herr Riedl tog sitt förnuft till
  fånga. Trots att WHO och experterna varnade för en stor
  pandemi, så vidhöll Herr Riedl att riskerna för svininluen-
  san var uppblåst av medierna. Att den inte var värre än en vanlig influensa, och att vi skulle avvakta och se hur
  många som skulle insjukna, innan vi skulle behöva fatta be-
  slut om en ev. massvaccination. Desssutom ansåg han att
  alla utom riskgrupperna skulle betala för sin spruta. Herr
  Riedl var till slut ganska ensam om sin uppfattning. Dom
  övriga i alliansen hade föreslagit en allmän massvaccina-
  tion.

 2. Pelle

  Jag fick inget svar av dig vad du skulle göra åt att Skeå fick gå före i vac. kön:

  ”Däremot är det (enligt mig) högst omoraliskt ” citat från din blogg.

  Citat från VK fre. sid 55: Karin Granberg (Skeå:s läk.) tyckte att några få doser vaccin inte skulle i soptunnan utan Skeå spelare skulle få det, och fick det!

  Hur ser du på det Edward – du med din stora EMPATI för vissa människor i Sverige – era kärnväljare.

  Dessa doser var till för riskgrupperna – men dom ”struntar” du och alla andra i alliansen tydligen i!

  Om det finns någon substans i dina åsikter på din blogg så måste du agera starkt – gör du inte det så kommer jag att ställa dig till svars för det som hänt!

 3. Edward Riedl

  Svar till Isak (2009-11-04 12:57)
  Återigen måste jag hänvisa den intresserade att läsa mina tidigare bloggar eftersom signaturen ”Isak:s” kommentarer inte alltid är med verkligheten överensstämmande.

 4. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-11-04 13:34)
  Av olika skäl missar jag ibland någon kommentar. Ställer du frågan igen så får du troligen ett svar då istället. Jag känner inte till förhållandet från Skellefteå som du beskriver. Men jag kommer att ta reda på fakta och agera utifrån detta.

  Sedan måste jag vara ärlig och säga att åtminstone hälften av det som du skriver känns osammanhängande och svårtolkat. Jag förstår dock så mycket att du inte är någon moderatväljare. Åtminstone inte ännu iallafall.

 5. Isak

  Liksom Herr Riedl så hänvisar jag också till hans tidigare
  bloggar, alltså förra vintern, där han hade en uppfattning
  som han nu själv helt har tagit avstånd ifrån. Herr Riedl
  har i fråga om svininfluensan vänt kappan efter vinden.
  Genom sitt agerande så har Herr Riedl förverkat allt för-
  troende som sjukvårdspolitiker i Landstinget.

 6. Edward Riedl

  Svar till Isak (2009-11-04 16:34)
  Återigen stämmer väldigt lite av det som signaturen Isak skriver. Det är trist att tar så lätt på sanningen i din kritik av mig oavsett om det gäller ämnen som svininfluensa, sverigedemokrater eller något annat.

  Du delar inte mina åsikter vilket jag har full respekt för. Varför anser du dig ständigt nödgad att förvränga, förvanska och glömma bort sanningen hela tiden? Är dina argument så svaga att det är enda sättet?

 7. Isak

  Sanningen kan vara obekväm Herr Riedl, när man behöver
  väljarnas stöd för att bli riksdagspolitiker. Oavsett vad
  jag tycker om din politik, så reagerar jag när inte polit-
  iker talar med samma tunga. Dom uppgifter som jag skriver om, har jag hämtat från dina bloggar. När det gäller SD
  så behövdes det fem frågor om huruvida du skulle samarbeta
  med Sverigedemokraterna vid vågmästarroll. Efter det att
  Reinfeldt uttalat sig i frågan, fattade du mod till att
  klargöra din inställning. Att du behövde efterhöra din
  chefs inställning förvånade mig mycket.

 8. Edward Riedl

  Svar till Isak (2009-11-05 00:05)
  Jag uppmanar dig Isak att titta på min blogg från den 4 april 2009 klockan 12:12 där jag tydligt deklarerar att moderaterna i Västerbotten inte kommer att samarbeta med SD. Flera socialdemokrater, däribland Lennart Holmlund, välkomnar detta i kommentarerna. Trots det har du vi upprepade tillfällen, jag har inte räknat men blogg-kommentarerna finns kvar för den intresserade, framhärdat att vi i Västerbotten inte tagit ställning. Du skriver återigen att vi inväntade partiledarens uppfattning under hösten i år. Men återigen Isak. Din syn på sanningen verkar vara flytande vilket jag beklagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.