Edward Riedl (M)

Svar till signaturen Pelle

Jag kritiserade för en tid sedan att Leksands hockeyspelare fick gå före riskgrupperna i vacciantaionskön. Detta är nu också som jag förstår anmält till socialstyrelsen. Kritiken från min sida riktade sig till den enskilda läkaren som på det sättet han uttalade sig i media på ett flagrant sätt brutit mot riktlinjerna för vilka som skall få vaccin först.

I en av mina kommentarer lyftes att det skulle förhålla sig på samma sätt med Skellefteås hockeylag från signaturen "Pelle". Att deras företagsläkare på samma sätt medvetet skulle ha brutit mot riktlinjerna. Under dagen bad jag en av våra tjänstemän att ta reda på fakta i frågan och jag ger nu ett svar på bloggen. Enligt uppgift handlar det om några färdigblandade (de måste då förbrukas inom några timmar) doser som erbjöds några hockeyspelare för att inte gå till spillo. Med andra ord har inga regler brutits.

Det är viktigt att landstingen och de enskilda läkarna följer de riktlinjer som finns. Det handlar i slutändan om principen alla människors lika värde.

Edward Riedl, gruppledare i landstinget (M).

 

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Pelle

    Låter som en klar efterhandskonstruktion.

    ”Blanda till vaccinet” – låter väldigt konstigt – är det inte så att det är när man brutit flaskan och tagit några doser ur flaskan som den kan förfaras?

    Varför ringde man Ishockeyspelare istället för att uppsöka ett äldreboende?

    Edward som förtroendevald måste du gå till botten med detta – det svar du ger är inte tillfredställande i ett demokratiskt land!

  2. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-11-11 08:58)
    Utan ytterligare fakta på bordet så har jag inte för avsikt att gräva vidare i frågan. Jag litar till de svar jag får av våra tjänstemän.

  3. Pelle

    Fakta på bordet är det du som skall ta fram – har du pratat med läkaren ifråga?

    Kanske man måste göra en anmälan till socialstyrelsen för utredning?

  4. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-11-11 09:20)
    Jag arbetar inte på det sättet. Vi har tjänstemän, som jag litar på, som sköter den typen av kontakter. På annat sätt är det inte möjligt att arbeta.

    Jag har inget skäl att misstänka att de svar jjag får är felaktiga. Så återigen – Utan ytterligare fakta kommer jag inte att agera vidare i frågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.