Edward Riedl (M)

Sverige behövs i Afghanistan

Jag läste en del kommentarer på vk.se om den svenska insatsen i Afghanistan. Tack och lov är de negativa inte i majoritet i den svenska befolkningen. Men okunskapen eller den bristande empatin med de utsatta människorna i Afghanistan är skrämmande. Visst är det civila biståndet och hjälpen till självhjälp det långsiktigt mest viktiga i vår insats. Men utan den militära delen av den internationella insatsen skulle den civila inte vara möjlig.

Vi behöver gemensamt stå upp för de mänskliga rättigheterna i vår omvärld och inte glömma bort de unga svenska kvinnorna och männen som gör det möjligt. I sammanhanget är det glädjande att socialdemokratin nu också återigen tydligt tagit ställning för den svenska insatsen.

Läs debattinlägget av Jens Orback där han tydligt förklarar varför vi behövs i Afghanistan.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

7 kommentarer

  1. Isak

    På grund av kriget i Afganistan, så har vi barn som har
    flytt till Sverige. I moderata Vellinge är dom inte väl-
    komna. Den moderata solidariteten är inte att lita på,
    trots Herr Riedls betygelser. I alla krig är det dom
    civila som offras först. Därför är alla krig orättfärdiga.

  2. Edward Riedl

    Svar till Isak (2009-11-12 19:34)
    Dessvärre finns främlingsfientligheten i samtliga politiska läger. Din retorik påminner lite om Holmlunds (S). Jag tror ni gör det för enkelt för er genom att påstå att detta endast är ett problem för moderaterna.

    Sedan är det nog få som är emot krig och våld. Men om polisen ser en pågående våldtäkt anser jag det både nödvändigt och acceptabelt att polisen stoppar den – Med våld om så krävs. Våldtäkten på de afghanska flickor och kvinnor som sker kräver också ett visst mått av våld för att förhindras.

  3. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-11-12 14:04)
    Flera mätningar har gjorts av olika media. Resultaten varierar. Frågor som ställs i samband med svenska skadade innebär givetvis att stödet för insatsen minskar.

    Däremot borde ni som propagerar mot insatsen också berätta hur många flickor som kan dödas innan ni vill ingripa. Att de tvingas bort från skolor och anständiga liv verkar inte bekymra er så mycket. Men hur många döda barn är ett acceptabelt pris för ett västerländskt tillbakadragande?

  4. Edward Riedl

    Svar till Afghanistan en dödsfälla! (2009-11-12 13:55)
    Självklart är det farligt att vistas i Afghanistan idag. Pressen på talibaner och rövarband ökar intensiteten på våldet. Men alternativet är att vi återigen låter dessa kvinnoförtryckande och onda människorna återta makten över ett utsatt folk. Åtminstone jag har svårt att se hur detta kan motiveras. På kort sikt innebär det ökad stabilitet och färre döda. Men priset är att över 30 miljoner människor åter kastas tillbaka till stenåldern. Flickor och kvinnor kommer åter att berövas både människovärde och möjligheter att leva sina liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.