Edward Riedl (M)

Jag är en stolt svensk

Trots att jag blev svensk medborgare först 1979 (tidigare brittiskt medborgarskap) så är jag en stolt svensk som älskar Sverige och det svenska. Herman Lindqvist har skrivit en intressant artikel på hur fint det är att vara osvensk i Sverige. Han menar att svenskförnekarna till övervägande del finns på vänsterkanten och att de styr det mediala samtalet på ett sådant sätt att det också blir det politiskt korrekta.

Men jag är stolt över mitt Sverige och de värderingar som vuxit fram i Sverige under lång tid. Här välkomnas nya människor, öppenheten och friheten är självklar, omtanken om våra medmänniskor är stor och listan på sådant vi skall vara stolta över kan göras mycket lång. Trygghetssystemen har här varit tidiga och är omfattande. Barnaga, hustrumisshandel, våldtäkt inom äktenskapet förbjöds tidigt i Sverige samtidigt som många länder fortfarande saknar skydd och motsvarande lagstiftning.

Jag skall längre fram fortsätta utveckla ämnet på min blogg. Det finns mycket vi svenskar ,både infödda och invandrade, skall vara stolta över.

Läs även artikeln av Herman Lindqvist.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. lf

    Edvard det enda du kan vara stolt över det är att du kommit till ett land där solidariteten har infunnit sig långt före din tid.Du menar väl inte att högern har format Sverige.
    Här välkomnas människor (hoppas att du menar utlänningar).
    Men du Edvard! Hur tycker du att dina kollegor i Vellinge uppträder?

  2. Pelle

    Så du är invandrare du och moderat – du skyldig ett svar från din blogg som du kan läsa nedan.

    Är du stolt över dina partivänner – i Vellinge och på andra ställen som inte tar mot invadrare?

    Nu till det du lovat att svara på:

    Pelle säger:
    Så var det då dags för Mr Reidl att kasta ”skit” åt vänster – hur ser det då ut på högersidan?

    Väntar på svar på nedanstående från din blogg:

    Edward när du analyserat varför högerväljare (M) är överrepresenterade bland dom som kan tänka sig rösta på SD återkommer du då med resultatet av analysen?
    onsdag 28 oktober 2009 klockan 10:34

    Edward Riedl svarar:
    Blir det någon officiell analys återkommer jag med den på bloggen snarast.

  3. Krille

    Ja Edward väl skrivet men du missar delar i trygghetssystemet så som LAS, MBL och en bra A-kassa som är så viktig när man blir tvingad ut i arbetslöshet och du Edward representerar ett parti som vill försämra alla dessa tryggheter för oss svenssons men det kanske inte är deras trygghet du primerar utan bara dom dina som dom flesta sitter säkert på deras jobb och troligen får nån sorts fallskärm när dom blir avsatta eller sparkade…Förresten du är inte sugen på att få huset städat eller nån annan tjänst, börja som va lite desperat..A-kassa räcker inte till..den ni försämrat!

  4. Edward Riedl

    Svar till lf (2009-11-15 18:14)
    Svenskheten kan förvärvas. Så jag är som jag skrev stolt över att vara svensk. När det gäller Vellinge så får frågan inte förenklas för att bara finna syndabockar runt om i landet. Men jag är av uppfattningen att vi skall vara generösa i vår flyktingpolitik vilket innebär att vi skall ta emot ensamkommande barn i behov av en tillflykt. Jag tror däremot inte att en hel kommun i grunden är varken osolidariska eller flyktingfientliga. Frågan behöver diskuteras mer.

  5. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-11-15 19:32)
    För ett år sedan var det KD-väljare som var överrepresenterade och nu är det tydligen m-väljare. Jag hoppas en djupare analys görs och kommer som jag skrev då att dela med mig av den på bloggen. Det kan vara så enkelt att regeringspartierna i form av att vara de som bestämmer har en högre representation missnöjesröster i mellanvalsperiod?

  6. Edward Riedl

    Svar till Krille (2009-11-15 22:50)
    Sverige har bra trygghetssystem och väl utbyggd välfärd. De justeringar som gjorts i transfereringssystemen och genom jobbskatteavdraget har syftat till att återupprätta arbetslinjen. Det är en bra politik som jag står bakom eftersom den fortsatt möjliggör både tillväxt och välfärd i vårt land.

  7. lf

    Vem tycker du har byggt upp Sverige.Du har ingen aning om vilka uppoffringar som har lett till den välfärd som skapats i Sverige.Folk har dött för att få arbete.Brukspatronerna satt på sin hotell och skålade och diskuterade hur man skulle krama ut 110% av arbetarna.Jag är inte så enfaldig så att jag tror att utan duktiga arbetsgivare har vi inte nått denna framgång.Den Saltsjöbadsanda som gjorde det möjligt att skapa välfärd har nog de nya moderaterna glömt för längesedan

  8. Edward Riedl

    Svar till lf (2009-11-17 17:58)
    Hur den svenska välfärden skapades är en längre diskussion än Saltsjöbadsandan även om den är en delförklaring. Vår välfärd har varit möjlig genom hårt arbete och kommer även framgent att vara beroende av hårt arbete. Grunden för välfärden är människor som arbetar och betalar skatt. Det finns inga genvägar.

    Den svenska modellen har lyckats att födela välståndet någorlund jämt samtidigt som hög kvalitet och produktivitet gjort kapitalplaceringar i vårt land intressanta.

  9. neo

    Jag är född i landområdet. Det svenska finns inte så jag förstår inte hur man kan älska en artefakt eller illusion. Enhetskultur och indoktinering är just natiolalstatens och monokulturens frukter. Hur någon kan vara osvenskt är lika mycket en artefakt i en nationalists förlästa sinne. Historien uppifrån är inte historia underifrån, den som Lindqvist inget vet om. Som ingen kan läsa men som bärs upp av en lokalkultur som bryts ner allt hårdare av mediala malströmmar. Stäng av teven under 20 år och världen blir en annan. Gränser finns inte. Stater är organisationer och medborgarskap ett tvång.

  10. Edward Riedl

    Svar till neo (2009-11-17 21:20)
    Tillhörighet ger trygghet och möjligheter att leva ett bra liv. I teorin kan mycket annat vara lockande. Men i det praktiska livet är de flesta av oss glada för familj, vänner och även tryggheten nationstillhörigheten ger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.