Edward Riedl (M)

Är du beredd att flytta för att få ett jobb?

Arbetsförmedlingen uppmanar människor att flytta för att söka jobb på annan ort efter långvarig arbetslöshet. Annars riskerar a-kassan att sänkas eller dras in. Hemskt eller helt rimligt? Den som saknar arbete skall självklart uppbära ekonomiskt stöd via vårt välfärdssystem tills dess ett nytt arbete finns. Det är grunden för ett tryggt och fungerande samhälle som de flesta av oss vill ha.

Grunden måste vara att den som kan arbeta skall arbeta. Finns jobben på annan ort måste man vara beredd att flytta. Varför skall de som arbetar och betalar skatt bekosta att vissa inte vill söka sig till jobben. Så länge människor inte uppbär bidrag eller ersättningar får människor bo precis var de vill. Men jag kan omöjligt tycka att det är en rättighet att människor som vägrar flytta skall leva på andras arbete. För mig är det en märklig diskussion.

Sedan finns det undantag och förmildrande omständigheter som måste vägas in. Familjesituation och annat måste givetvis tas hänsyn till och inte minst längden på arbetslösheten. Men avsaknad av krav känns helt orimligt.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

6 kommentarer

  1. den onämnbare

    Människan är en spelpjäs. Minns att demokratin – allmän rösträtt – föddes ur hotet om revolution. För förmögenhets-och inkomstfördelningen grundade sig på resterna av ståndsamhällets exploatering. Var är den liberala nollpunkten då alla har lika egendom och livschanser? Om den amerikanska drömmen är din ideologi Riedl, flytta dit. Jag flyttar ingenstans. Folkvandringsdrömmar är ett museum i dina tankar. Den som bor i den bästa av världar och nedtrycks för att ingen tror på landsbygd, vems skuld är det? Landspessimism eller bankernas dystopi? Deterministisk struktur Riedl. Din värld. Gå och se.

  2. lf

    Är du bredd att flytta,Edvard Ridel? Du kommer att sitta löst efter nästa val.Men du kanske vill flytta till Arvidsjaur och stå på barrikaderna där.Ridel är du beredd att flytta?

  3. Isak

    Herr Riedl, du börjar mer och mer likna en gammal avdankad
    socialdemokrat. Allt sedan tidigt 1950-tal så har Sverige
    upplevt en lika stor folkomflyttning som vid tiden för den
    stora utvandringen till Amerika i slutet på 1800-talet och
    början på 1900 talet. Över 1 miljon norrlänningar har mer
    eller mindre tvångsförflyttats till sydligare delar av vårt
    land. Genom det moderna Baggböleriet så har detta varit
    möjligt. Nu fortsätter alliansen stärkt av den kapitalist-
    iska krisen att tömma dom sista spillrorna av det fundament
    som Sverige vilar på.

  4. Edward Riedl

    Svar till den onämnbare (2009-11-17 20:38)
    Jag ser inte USA som någon förebild på området och jag har inte för avsikt att flytta dit heller. Jag trivs bra i Sverige och tänker göra allt jag kan för att det skall fortsätta vara ett bra land att leva och bo i.

    Som jag skrev får människor bo precis var de vill i vårt avlånga land. Men det är ingen mänsklig rättighet att bli försörjd av andra hur länge som helst om det finns jobb på andra ställen.

  5. Edward Riedl

    Svar till lf (2009-11-17 22:36)
    Självklart är jag beredd att flytta om det krävs för min försörjning. När det gäller mitt politiska förtroendeuppdrag så är det upp till västerbottens väljare att avgöra om jag gjort ett tillräckligt bra jobb eller inte. Jag gör hela tiden mitt bästa för att förvalta förtroendet jag fick i det föregående valet. Men varje val är ett nytt val. Räcker inte förtroendet så får jag göra något annat. Konstigare än så är det inte.

  6. Edward Riedl

    Svar till Isak (2009-11-17 23:30)
    Jag har blivit kallad både det ena och det andra av politiska motståndare genom åren. Nu kan jag lägga till ”gammal avdankad socialdemokrat”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.