Edward Riedl (M)

(S) backar och (SD) går framåt i ny opinionsmätning

Sverigedemokraterna får hela 7,2% i senaste opinionsmätningen från Sentio och socialdemokraterna backar med hela 4,4 procentenheter. Mätningen är gjord efter Jimmie Åkessons debattartikel om muslimer som ett hot mot Sverige.

Troligen kommer inte alla dessa att rösta på sverigedemokraterna när det blir skarpt läge. Men siffrorna visar att frågeställningarna kring invandring och flyktingpolitiken måste tas på allvar. Annars har vi ett främlingsfientligt parti i Sveriges riksdag efter nästa val.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Mr Cool

  Edward, som du helt rätt kommenterade så är arbete en grundförutsättning för vår välfärd och ett bra samhälle. Politiker och inte minst media försöker dock hela tiden styra debatten i ”rätt” riktning bl.a. medelst s.k. PK-censur. Men för att belysa den förvirring som råder så klipper jag in två länkar, en är en artikel i SVD och den andra en rapport från Immigrantinstituet. Den ena parten påstår att vi blir rika som troll på invandring och den andra att den hotar vår välfärd.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_61728.svd

  http://www.immi.se/rasism/kostnader.htm

 2. Pelle

  Högerkrafterna är på gång SD mot riksdagen – nu är bara frågan vad som händer vid ett jämviktsläge efter valet.

  De röd/gröna har sagt att man inte tar stöd vare sig direkt eller indirekt av SD – var högerpartierna står, kan man inte vara säker på – ”läpparnas bekännelse” är att man inte skall ta direkt (inget om indirekt) stöd av SD – ”f.n trott”.

  Du är skyldig mig ett svar på en kommentar sedan tidigare enligt nedan:

  Edward när du analyserat varför högerväljare (M) är överrepresenterade bland dom som kan tänka sig rösta på SD återkommer du då med resultatet av analysen?
  onsdag 28 oktober 2009 klockan 10:34

  Edward Riedl svarar:
  Blir det någon officiell analys återkommer jag med den på bloggen snarast.
  fredag 30 oktober 2009 klockan 09:00

 3. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-11-19 15:26)
  Ingen analys är ännu gjord. Därför har du inte fått ett svar. Kommer en sådan analys får du svar per omgående.

  Jag hoppas den analysen också kompletteras med tappet för socialdemokraterna i senaste opinionsmätningen samtidigt som sverigedemokraterna noterar toppnoteringar.

  Jag tror (vet ej) att det finns personer inom alla partier som kan tänka sig att rösta på SD om vi i de etablerade partierna tar tag i frågorna kring flykting och invandrarpolitiken.

 4. Pelle

  Edward du svarade inte på frågan om högerpartierna kommer att ta passivt stöd av SD vid ett jamviktläge i riksdagen -har du inte frågat ”chefen” om hur du skall svara?

  Kommer du att driva på om att få en analys från partihögkvarteret?

  Nedan kommer ett citat från ditt svar – visst menar du väl att det gäller om ni INTE tar tag i frågan?

  ”Jag tror (vet ej) att det finns personer inom alla partier som kan tänka sig att rösta på SD om vi i de etablerade partierna tar tag i frågorna kring flykting och invandrarpolitiken”.

 5. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-11-19 17:41)
  Under (S)-regeringen Persson ökade klyftorna så pass mycket att Mona Sahlin gick till kraftigt angrepp. Förvisso i tron att det gällde den här regeringen – Hon hade bara missat det där med årtalen.

  Jag tror att klyftorna under alliansregeringen minskat i Sverige eftersom sänkningar i löneskatten träffat låg och medelinkomster allra mest.

  Men facit får vi i efterhand.

 6. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-11-19 17:41)
  Förra svaret var till ett annat inlägg. Ber om ursäkt för detta.

  Mitt parti har varit tydliga i frågan om att vi inte tänker samarbeta med SD. Punkt. Jag har även uppfattad (S) på samma sätt.

  Blir det någon analys kommer den att visas även på bloggen. Självklart vill jag ha en sådan. Annars hade jag rimligen inte skrivit så från första början.

  Självklart är det om vi inte tar tag i frågan som SD kan vinna över väljare från oss andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.