Edward Riedl (M)

Världens högsta skattetryck snart igen

Trots alliansregeringens skattesänkningar på löneinkomster (jobbskatteavdraget) har Sverige världens näst högsta skattetryck. Danmark kommer att genomföra stora skattesänkningar på arbete och Sverige blir återigen landet med världens högsta skatter efter årsskiftet. Detta trots att det fjärde steget i jobbskatteavdraget.

Sverige har snart världens högsta skattetryck igen utan att socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet hamnat vid makten. Om olyckan är framme och de vinner valet 2010 kommer de att chockhöja skatterna för världens hårdast beskattade folk – Svenskarna.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

11 kommentarer

 1. Den rödagröna julgröten luktar bränd

  En modell som dom rödgröna har planer på det är att dom lägst betalda kan arbeta svart inom hushållsnära tjänster.Eller vad har dom tänkt ?
  De Rödgrönas problem är att vi vanliga arbetare inte skall få tjäna tillräckligt,det fixar dom med skattehöjningar.Hur många pensionärer skall dom lura före valet med att Rödgrönas utjämning mellan arbetare och pension skulle vara skattesänkning när det i själva verket är en utjämning pga jobbskatteavdragets borttagande.
  Det mest skrämmade är att dom har facket med sig.Slutligen E.Riedl du med flera moderater gör en enorm insats på bloggen.Tack.

 2. Isak

  Bäste Herr Riedl, nu måste du bestämma dig! För en vecka
  sedan var du Sveriges stoltaste medborgare. Du öste lovord
  och hedersbetygelser till våra tidigare samhällsbyggare.
  Du öste beröm över våra trygghetssystem, och på det sätt
  som vi solidariskt har tagit hand om varandra. Du berömde
  även att vår solidaritet även gällt fattigdomen i övriga världen, och omtanken om dom människor som har behövt en
  trygg tillflykt. Men Bäste Herr Riedl, du glömde att det
  parti som du företräder har varit hårda motståndare till
  den välfärd som vi mödosamt har byggt upp sten för sten
  svett och blod.

 3. leif

  Med tanke på hur vi behandlar sjuka människor just nu är det väl helt normalt att vi måste höja skatten. Men jag är ju medveten om att sjuka människor inte finns i moderaternas vokabulär.

 4. Varning Isakhalka på bloggen

  Ser att Isak jagar på.Vad karln glömmer är att moderater har varit med under alla dessa år.Däremot så är dagens Moderater något helt annat än forntida Högern.
  Tvärtemot har dagens Socialdemokrati förändras till något helt annat än det var förr.Idag är det bara att sko sig på arbetande folket.Ex.Godsägare Persson,advokat Boström,Tobleronemona mfl.Vad som är mest skrämmande är att dagens sosseledning inte skall tåla att arbetare med normallöner är värda en skattesänkning(jobbavdraget)Sedan finns det folk med tunnelseende(Isak)som vägrar se verkligheten.

 5. Edward Riedl

  Svar till lf (2009-11-19 18:34)
  Regeringen förändrar skattepolitiken i sådan takt att välfärden ska kunna fortsätta byggas ut. Ingen tidigare regering (någonsin) har t.ex. satsat så mycket skattepengar på den svenska sjukvården som nuvarande. Detta trots att skattetrycket för vanligt hårt arbetande folk har kunnat sänkas avsevärt. Det är en politik som leder till att fler också får chansen att få ett eget arbete samtidigt som makten över den egna plånboken stärks.

 6. Edward Riedl

  Svar till Isak (2009-11-19 22:54)
  Om du hade rätt i det som du skriver. Kan du då förklara att välfärden aldrig fått så mycket skattepengar som under nuvarande alliansregering? Jag är stolt över det Sverige vi har men inser också att det fortfarande finns förbättringar att göra. Men samhällsmodellen är jag och de flesta andra svenskar nöjda med.

  Men den goda välfärd vi åtnjuter bygger på hårt hederligt arbete som kan beskattas. Beskattar vi låga och medelstora inkomster för hårt blir det färre som arbetar och betalar skatt – Då urholkas möjligheterna att satsa på den gemensamma välfärden som skola och sjukvård.

 7. Edward Riedl

  Svar till leif (2009-11-20 02:39)
  Som jag sagt många gånger förut. Ingen tidigare regering har satsat så mycket pengar på sjukvården som nuvarande. För den som är sjuk är sjukvården och fungerande rehabilitering det viktigaste. Åtminstone om målsättningen att sjuka människor åter skall bli friska igen. Dessutom är det en grundförutsättning för att återkomma till arbete igen för väldigt många som blivit sjuka.

  Tänk om någon på vänstersidan någon gång kunde försvara den ensamstående heltidsarbetande föräldern som trots arbete knappt har några ekonomiska marginaler. Många gånger betydligt mindre marginaler än sjukskrivna.

 8. Pelle

  Edward ingen regering har tidigare lånat så mycket pengar som den här regeringen till sänkta skatter för de som tjänar mest – kom nu inte med ert mantra undersköterskor…etc.

  ”Klassklyftorna” har växt under denna regering – ungdomar -arbetslösa – sjuka – pensionärer är de som får betala för alliansens politik nu och de kommer att få betala i många år framåt – lån skall betalas tillbaka!

  DEN SOM HAR LÅN ÄR OFRI – ett citat från en som tidigare fick ”städa” upp efter en tidigare lössläpp Borgerlig regering – man skall ta lärdom av historien!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.