Edward Riedl (M)

320 skolor har attackerats under det senaste året i Afghanistan

124 personer har dödats i dessa attacker och nästan 300 har skadats. Det är framförallt flickor som är talibanernas måltavlor. 70 % av afghanerna har inte tillgång till rent vatten och barnadödligeheten är 257 barn av 1000 födda. Idag når hjälporganisationerna knappt halva landet då talibanerna kontrollerar stora områden. Det innebär att vaccination mot polio och mässling, sjukdomar som skördar många unga liv, försvåras och förhindras.

Vad gör vi i Afghanistan frågar sig en del. Svaret är att vi hjälper ett av världens mest utsatta folk som utan internationell militär närvaro och civilt biståndsarbete skulle kastas tillbaka till stenåldern. Vi förhindrar att unga flickor mördas bara för att de går i skolan. Vi försöker förbättra kvinnors ställning i det afghanska samhället och vi försöker utrota den extrema fattigdomen. Den militära närvaron är nödvändig för att kunna uppnå dessa mål eftersom talibanerna gör allt för att stoppa även det civila biståndet.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.