Edward Riedl (M)

Semester

Nu åker jag på en veckas semester med familjen och kommer således inte skriva på bloggen. Återkommer 28/11 med nya inlägg.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

20 kommentarer

 1. Arbetslös

  Lycko dig, själv har man inte haft semester på 3 år då man är arbetslös. Nej att vara arbetslös är ingen semester trots att ditt blåa blod säger något helt annat.

 2. Pelle

  Edward ha så trevligt på Er semester – själv har jag som pensionär ingen ekonomisk möjlighet att åka på semester – mina pengar räcker bara till det nödvändigaste.

  Vi har inte många åsikter som är lika men det kan ha att göra med din bakgrund som invandrare och min situation som fattig pensionär.

  Vill i alla fall ge dig en eloge – du svarar på kommentarer på din blogg där är du ett föredömme för övriga politiker både bland allianspolitiker som bland de röd/gröna.

 3. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-11-21 17:44)
  Det är tråkigt med de som efter långt arbetsamt liv inte har marginaler efter pension att resa och se världen. Samtidigt har vi alla möjligheten att göra olika val i livet när det gäller vår privatekonomi. Vilka val du gjort vet jag inget om.

 4. Pelle

  Edward ditt försök till empati för oss ”fattigpensionärer” slutade i ett anklagande om att vi inte kunnat sköta vår privatekonomi!

  Har man levt ett helt liv på marginalen fött och uppfostrat barn till goda medborgare blir man nu i alliansens Sverige ”straffad” med att få betala mer i skatt än en som lönearbetar.

  Fick vi behålla lika mycket av vår inkomst (uppskjuten lön) som den som får ”jobbskatteavdrag” så skulle vi nog kunna får ihop till en utlandsresa ungefär vart tredje år -men det förnekar ni i alliansen oss som byggt Sverige -”skämmes ta me f..n”!

  Forts kommer

 5. Pelle

  Forts.

  Hur har dina föräldrar hjälpt till att bygga dagens Sverige?

  Vad har du gjort för att bygga Sverige?

  Ser inte att du arbetat och betalat skatt tidigare – före det att du blev ”politisk broiler”!

  Alliansregeringen är en skam för Sverige och vi är många som kommer att jobba för att byta ut dom 2010.

  SOLIDARITET är att ta hand om dom svaga – inte dom redan välbesuttna!

 6. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-11-29 13:44)
  Världen är inte svart eller vit som du försöker göra den. Det var inget anklagande utan ett konstaterande att du troligen prioriterat annat än utlandsresor.

  Sedan stämmer inte din beskrivning av att du betalar mer skatt på pensionen under alliansregeringen. Det är den som jobbar som betalar något mindre – Inte du som betalar mer på din uppskjutna lön.

 7. Pelle

  Edward det var och är ett anklagande – om man inte har pengar att välja vad man vill göra med dom – så kan man inte välja – jag har aldrig kunnat välja att åka utomlands!

  Du svarar inte heller på vad du och din familj gjort för att bygga Sverige!

  Jag försöker inte göra världen svart eller vit – det är du och de andra i alliansen som gör Sverige till ”rika eller fattiga”!

  Ordförvrängning – det är det du sysslar med – fakta är att pensionärer – sjuka – arbetslösa -betalar mer skatt på sina intäkter än dom som arbetar – det kan du inte få till något annat du syniska ”högerman”.

 8. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-11-29 13:48)
  Mina föräldrar har precis som jag själv arbetat och betalat skatt. Du känner inte själv att du tangerar en lägre debattnivå genom dina senaste inlägg?

 9. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-11-29 16:04)
  Som sagt känner jag inte till varken ditt liv eller dina val. Men de flesta svenskar som arbetat ett helt liv har haft möjligheten att åka utomlands om de prioriterat detta. Sedan finns det säkert undantag och omständigheter.

  Som pensionär betalar du inte mer i skatt idag än för tre år sedan med en socialdemokratisk regeringe. Det är fakta.

 10. Pelle

  Edward – ja det är fakta att skattesatsen för pensionärer inte ändrats under alliansregeringen – fakta är också att andra med samma inkomster som pensionärer fått sänkning av skatten vilket skapat ytterligare klassklyftor – hoppas att du snart inser det!

  Du pratar om en lägre debattnivå – vad är dina pekpinnar till mig om att jag inte skött min privatekonomi – det är så Edward att om man inte har mer pengar än det räcker till det allra nödvändigaste så kan man inte pensionspara eller spendera pengar på utlandsresor – hoppas att du förstå det trots dina mörkblå ”glasögon”!

 11. Stefan

  Det är en skam som du behandlar Pelle på din blogg!

  Pelle verkar vara en av de äldre som byggt vårt land och som nu får betala mer i skatt än vi som arbetar med det nya skattesystem som alliansen genomfört och som ökat klyftorna i samhället.

  Att du inte förstår att respektera de som byggt samhället kan kanske vara att du är invandrad till Sverige och inte har landets historia klart för dig utan bara fått en högerutbildning – du borde skämmas så stor du är!

 12. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-11-30 13:45)
  Du läser in sådant jag inte påstått. Min uppfattning är att de allra flesta lönearbetande i Sverige har möjligheten att resa om de prioriter att göra det framför annat. För den som anser resande vara det allra viktigaste går det för de flesta att prioritera sådant. Men dessvärre inte för alla vilket jag också skrev. Det var inget ifrågasättande av dig eller dina val. Jag har bara konstaterat att jag inte vet något om dig eller de val du gjort i livet.

 13. Stefan

  Förtroendevald – hur i h..te kan någon valt dig och ditt sätt att vara – du ”avrättar” mig utan att veta något om mig – dig har jag genomskådat genom din blogg.

  Du är en ”extrem högerpolitiker” som stöttar och stöttas av en sådan ”samhällsparasit” som Anders Sjölund – en fuskare och egoist.

  ”Ett tråkigt inlägg” eller liknande skriver du som vanligt när någon kritiserar dig – du verkar tro att du tillhör de ”maktfullkomliga”.

  Dessa tendenser fanns även på trettitalet i Europa men se hur det gick – man måste ta lärdom av historien för att kunna driva politiken framåt – SD varning!!

 14. Pelle

  ”Min uppfattning är att de allra flesta lönearbetande i Sverige har möjligheten att resa om de prioriter att göra det framför annat”.

  Citat från ditt blogg svar som visar hur dålig kunskap du har om det Svenska samhället – vi är många som inte har eller haft den möjligheten på grund av låga löner – det är vi som nu ”straffas” av högerregeringen!

  Du som lever i din skyddade värld må ha dina tankar och åsikter – omtanke, solidaritet är ord som förmodligen inte finns i ditt språk – en dag så kanske du behöver de ”lågavlönade – hoppas då att dom kommer ihåg dina extrema tankar!

 15. Edward Riedl

  Svar till Stefan (2009-11-30 17:41)
  Jag förstår inte riktigt vad du vill förmedla med ditt inlägg. Men jag upplever dem hitintills som tråkiga och osakliga. Jag lägger ingen större energi på att föra den typen av samtal.

 16. Johan Karlsson

  Jag känner hur avundsjukan och missunnsamheten sjuder inom Pelle. ”Får inte jag så ska ingen annan ha heller!” tycks vara grundtanken. Tack vara politiken som Edwards partikamrater för får vi löntagare större valfrihet att påverka vår tillvaro. Personligen väljer jag att lägga en ansenlig del på ett pensionssparande så att min levnadsstandard inte ska påverkas negativt när jag om nästan 40 år går i pension.

 17. Pelle

  Johan Karlsson du känner fel – jag är inte avundsjuk eller missunnsam som du tror utan jag är ”skitförb..d” på hur regeringen diskriminerar folk!

  Att ta ut olika skatt på intäkter skapade av arbete idag eller igår är att diskriminera oss äldre!

  Jag hoppas pensionärsorganisationerna gör slag i saken och anmäler regeringen till Europadomstolen för denna diskriminering!

  För din del önskar jag dig lycka till med dina placeringar – själv hade jag aldrig råd att placera några pengar för framtiden!

  Hur har dina föräldrar det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.