Edward Riedl (M)

Rödgrön valseger vore förödande för arbete och företagande

En rödgrön valseger vore förödande för företag och tillväxt i Sverige enligt Svenskt Näringsliv. Det framkommer i en rapport som företagarnas arbetsgivarorganistation tagit fram. Genom sina förslag på skattehöjningar på arbete, företagande och kapital i kombination med ökade bidrag och ersättningar för de som inte jobbar sänker de rödgröna drivkrafterna till arbete och företagande som är själva grundfundamentet till vår svenska välfärd.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

20 kommentarer

 1. Isak

  Den nuvarande Alliansregeringen är förödande för Sverige.
  Aldrig har så många företag gott i konkurs eller flyttat
  utomlands. Arbetslösheten slår nya rekord, och fler och
  fler behöver socialbidrag. Svensk fordonsindustri risk-
  erar att slås ut eller säljas. Regeringen är desperat och
  säljer ut statliga företag. Så bäste Herr Riedl, Sverige
  behöver en ny regering.

 2. Röde orm

  Funderar lite, landet byggdes upp efter andra världskriget, vem var det då som regerade? Ökade bidrag för dom som inte arbetar? Världens rikaste land har en misär i storstäderna som inte finns här i Sverige, bidrag finns inte för ”de som inte arbetar”. Är det dit du vill herr Riedl? Tänk dig ett soppkök utanför mvg i Umeå, tecken på välstånd?? ”Välgörenheten” knackar på och undrar om du har något att skänka till de behövande, varenda dag!Näringslivet har klarat av röd regering förut, har näringslivet förlorat i kompetens?? Raporten du hänvisar till, var finns den att läsa?

 3. Pelle

  Hej Edward och välkommen tillbaka till verkligheten efter er semester.

  Jag ser på din första blogg att semestern inte gett dig något som helst perspektiv på politiken utan du fortsätter att gå ”kapitalets” och välbesuttnas väg.

  Svenskt Näringslivs sk ”utredning” är naturligtvis en beställning till er – deras ”lakejer” – att fortsätta nöta med samma utnötta budskap – ”vi som redan har det bra vill ha det ännu bättre”.

  Tråkigt att du ”köpt” detta budskap – jag tror att du skulle kunna göra nytta om du bytte inställning till livet!

 4. lf

  Hoppas att ni har haft en trevlig semester.
  Jag hade hoppats på att du har funderat på vad som sker i samhället.Om du har kunnat hänvisa till en opartisk rapport så har väl bloggen haft ett visst värde.Under ytan finns den cyniska inställningen till sjuka och arbetslösa.
  Det vore förödande om ni skulle vinna nästa val.Gud bevare!

 5. Edward Riedl

  Svar till Isak (2009-11-29 11:21)
  Även du Isak måste ha hört talas om den globala finanskrisen med efterföljande lågkonjunktur. Att jämföra antalet företagskonkurser under lågkonjunktur med antalet under en högkonjunktur är inte särskilt givande. Förhoppningsvis inser de flesta människor det trots försök från olika håll att vilseleda.

 6. Edward Riedl

  Svar till Röde orm (2009-11-29 11:47)
  Rapporten finns att läsa på Svenskt Näringslivs hemsida. Sedan har jag inte hört att något svenskt parti förespråkat sådana försämringar i ersättningar eller bidrag att soppkök på det sätt du beskriver skall behövas.

 7. Edward Riedl

  Svar till Pelle (2009-11-29 12:06)
  Förhoppningsvis inser en majoritet av svenska folket även vid valet 2010 att arbete är grunden för vårt gemensamma välstånd. Då krävs det ett klimat där företag nya företag startas och gamla kan växa. Där den som jobbar också får lön för mödan samtidigt som vi kan stärka de offentliga finanserna när fler är med och betalar skatt.

 8. Edward Riedl

  Svar till lf (2009-11-29 16:50)
  Det är alltid skönt med lite ledigt.

  Sedan finns det knappast opartiska rapporter. Självklart företräder SN företagarnas intressen och rapporten skall givetvis läsas ur det perspektivet.

  Men visst är det bra med en regering som inte är företagarfientlig?

 9. Isak

  Bäste Herr Riedl, varför skall jag visa större hänsyn till
  ert ledarskap av landet, än ni visade vid förra krisen.
  Centern var då det enda parti som tog sitt ansvar. Tyvärr
  så har centern nu med Alliansen lånat upp miljarder för
  att gynna dom redan rika. Det gamla centern borde nu vända
  sig i sina gravar. För det förakt som den nya centern vi-
  sar för den lilla människan. Att Herr Riedl och dom nya
  moderaterna visar sitt förakt för dom arbetslösa, sjuka
  och fattigpensioenärerna är ren och skär Högerpolitik.
  Jämsides med högernationalismen så växte den sig stark på
  1930-talet.

 10. Leif

  Hellre att företag lider än att vanligt folk plågas av den folkvalda regeringen. Förstår inte hur ni tror att ni skall få 4 år till som ni håller på med sjukförsäkringar osv. tror du själv på det Edward?

 11. Edward Riedl

  Svar till Isak (2009-11-29 21:50)
  Din historiekunskap visar uppenbara brister när det gäller krisen i början av 1990-talet. Men du eftersom du ständigt i bloggkommentarer försöker svartmåla regeringen bör det inte förvåna. Som sagt tror jag de flesta ser vad som beror på den globala finanskrisen och vad som beror på alliansregeringen. Tror du verkligen att Mona Sahlin (S) hade gjort ett bättre jobb under krisen?

 12. Edward Riedl

  Svar till Leif (2009-11-30 00:16)
  Problemet är bara att när företagen lider drabbar det resten av samhället. Företagen har alltid möjligheten att flytta sin verksamhet till andra länder.

  Vill vi fortsätta ha den goda välfärd vi har idag måste även företagen och företagarna trivas med den politik som bedrivs.

 13. Sigvard

  Det Isak säger är ingen ”svartmålning” av regeringen utan en ögonblicksbild av en högerregering!

  Självklart hade en Vänsterregering hanterat den ekonomiska krisen och lågkonjukturen bättre än sittande högerregering som bara huvudlöst sett till att sänka skatterna för de som redan hade bra och lämnat de unga, de arbetslösa, de sjuka och pensionärer att finansera skattesänkningen!

  UTBYTE av regering 2010 är det som till viss del kan ”rädda” Sverige från en framtida ”konkurs” lika det som hände efter det Borgerliga experimentet 1991!

 14. Edward Riedl

  Svar till Sigvard (2009-11-30 17:30)
  Min uppfattning är fortfarande att det är de som arbetar som finansierar välfärden för de som inte arbetar i huvudsak. Självklart är det också så det skall vara i ett fungerande välfärdssamhälle. Men retoriken att sjuka och arbetslösa betalar när de som arbetar får behålla llite mer av sin lön vänder jag mig emot.

  Dessutom innebär något lägre skatter att vi får fler i arbete och därigenom högre skatteintäkter.

  Förklara vad som hände 1991 och på vilket sätt detta var den borgerliga regeringens fel? De tillträdde 1991? Tror du själv på den förklaringen.

 15. Sigvard

  Vet du inte eller vill du inte komma ihåg vad som hände med den Borgferliga regering 1991?

  Man startade samma typ av högerrace som alliansen gjort denna period med skattesänkningar för de ”besuttna” och på det sättet körde man som nu (förmodligen) ekonomin i botten – en klassisk högerpolitik.

  S tillsammans (med till en del C) gick sedan in och ”rensade” upp ekonomin.

  Var någonstans finns redovisat att sänkta skatter till dom som redan har det bra skapat fler jobb?

  Ni inom högern ältar detta – men ingen har något ”bevis” att lägga fram utan bara er högertro!

 16. Edward Riedl

  Svar till Sigvard (2009-12-01 12:27)
  Jag vet rätt väl vad som hände 1991 i Sverige. Vi fick en borgerlig regering på hösten som direkt fick hantera en ekonomisk kris av stora mått. Men på vilket sätt menar du att de borgerliga på ett par månader skapade denna kris? Den fastighetsbubbla som briserade i Sverige precis när de borgerliga tagit över makten från (S) har sina rötter i den politik som bedrevs i Sverige på 1980-talet. Minns du vilka som styrde då?

 17. Johan Karlsson

  Sigvard: I slutet av 60-talet tog Sverige de första stegen mot att bli ett högskatteland. Från att ha varit världens fjärde rikaste land avtog tillväxten i takt med skattehöjningarna från mitten av 70-talet. Produktionskostnaderna steg och konkurrenskraften för exportindustrin sjönk. För att motverka detta gjordes ett flertal devalveringar och i slutet av 80-talet nådde inflationen tvåsiffriga nivåer. Den direkta orsaken till krisen finns i de förändringar av kreditmarknaden som gjordes 1985. När borgarna tog över rodret var den Svenska ekonomin redan ett snabbt sjunkande skepp.

 18. Sigvard

  Johan Karlsson det är roligt att Edward fått en ”blåvinge” som ”spökskrivare” – du verkar vara skolad på samma sätt som Edward – om man ser till hur du använder språket!

  Jag har aldrig hävdat att 90-tals krisen skapades av den borgerliga regeringen lika lite som den nuvarande är det – men fakta kvarstår – bägge högerregeringarna (91 och 06) genomdrev sin högerpolitik utan att ta hänsyn till kriserna.

  Att sänka skatten för sina kärnväljare får (fick) gå före allt annat oavsett hur man ”saboterar” Svensk ekonomi.

  Jag förstår av dina kommentarer på bloggen att du inte har egen erfarenhet av 90-tals krisen – med tanke på din relativt låga ålder – utan att du läst in ”allt du vet” om 90-tals krisen i Reinfeldts ”lilla blå” kanske med stöd av Edward?

  Läser man sedan det du skriver om 60-talet och högskatteland så är det direkt tagit ur ”den lilla blå”, naturligtvis får du ha dina åsikter – hur blå dom än är – men jag måste säga som Edward brukar ”jag tycker dina kommentarer är tråkiga”.

 19. Edward Riedl

  Svar till Sigvard (2009-12-01 20:46)
  Jag står för det jag skriver och tycker med både namn och bild. Men det är trevligt att det finns de som stundtals håller med även i kommentarerna. När det gäller ”spökskrivare” så kanske din misstänksamhet bottnar i egna erfarenheter?

  Jag försöker svara och diskutera med de som skriver kommentarer på min blogg. Även om jag ibland blir fundersam på vem avsändaren är försöker jag svara sakligt och uppriktigt. Det inkluderar även din signatur.

  Men när nästan var tredje svensk väljare kan tänka sig att rösta moderat bör du inte bli förvånad andra än jag ger dig svar på tal.

 20. Johan Karlsson

  Hej Sigvard. Tyvärr har du fel. Jag kommer från ett hem med socialistiska värderingar där min far var VPK:are och min mor sosse. Även i skolan får vi ju lära oss hur socialismen tagit landet ur mörkret. Vår samhällskunskapslärare påpekade tidigt hur hemsk liberalismen och konservatismen var. Jag trodde själv på vänstersocialismen tills jag började sätta mig in i hur saker och ting hänger ihop. Helt plötsligt upptäckte jag att något är väldigt skevt i den socialistiska världsbilden. Läs gärna Johan Norbergs utmärka bok När människan skapade världen. Den har gett mig stor inspiration och kunskap

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.