Edward Riedl (M)

Lunch med socialförsäkringsministern

Vår socialförsäkringsminister Christina Husmark Persson är idag på besök i Umeå. Under lunchen hade vi (inbjudna moderater) möjligheten att under informella former prata med henne och hennes sekreterare. Det är en viktig kontaktyta för att politiken skall fungera bra mellan de olika nivåerna (stat, landsting och kommun) att tillfälle ges och tas till sådant. Under kvällen är Christina inbjuden till landshövdingen tillsammans med några utvalda från politiken, kommunala och statliga tjänstemän samt näringslivsrepresentanter. Temat för kvällens samtal kommer att vara den demografiska utvecklingen som ställer nya krav på våra välfärdstjänster och samhället i stort.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

10 kommentarer

  1. leif

    Skönt att se att svt nu märkt vad ni håller på med. Tror att årets julklapp inom alliansen blir en toppluva då det kommer blåsa jävligt kallt i januari om ni fortsätter med jakten på dom sjuka. Brukar inte njuta av mediadrev men det kommande mediadrevet skall jag njuta av, fullt ut.

  2. Pelle

    Man kan väl inte hoppas på att ni satte lunchen i vrångstrupen?

    Kom ni fram till några nya sätt att jaga de sjuka fattiga så ni med er ledare i spetsen kan hitta nya sätt att sänka skatterna för de rika friska?

    Hoppas ni blir utan toppluva i julklapp så att det kalla vädret i stället ”fryser ut” era vansinniga tanker ur era huvuden!

  3. Isak

    Hoppas att maten smakade bra. Men nog blev det väl ändå en
    bäsk eftersmak efter den moderata holmgången i media.Vi är
    ganska många som under lång tid har larmat och varnat för
    att sjuka människor kommer att drabbas väldigt hårt av dom
    nya reglerna. Att ni sen var så fega att ni skyllde på för-
    säkringskassan var lågt. Det står nu allt klarare att ni
    medvetet satte ribban så lågt att t.o.m. döende människor
    skulle bli tvingade att söka jobb. Detta visar att dom nya
    Moderaterna är lika människofientliga som det gamla höger-
    partiet. Detta ska ni få höra varje dag t.o.m. 19/9 2010.

  4. Edward Riedl

    Svar till leif (2009-12-07 19:54)
    Det finns ett gammalt talesätt: Den som gräver en grop åt andra…….

    Trots det drev som pågår mot regeringen är förändringarna i trygghetssystemen inte till för att jäklas med människor. Den bärande tanken är att de skall fungera bättre och faktiskt finnas för dem som verkligen behöver dem.

    Med drygt 9 månader kvar till valet finns det gott om tid för människor att upptäcka regeringens politik hänger ihop och att människor i behhov av hjälp också får det.

  5. Edward Riedl

    Svar till Pelle (2009-12-07 20:15)
    Våra samtal handlade om hur vi skall få våra trygghetssystem att fungera väl och finnas för dem som verkligen behöver dem. Det viktigaste av allt är samtalen om hur vi skall fortsätta stärka den skattefinansierade hälso och sjukvården och rehabiliteringen. Ingen annan regering har satsat så mycket pengar som den nuvarande på sjukvården. Men enligt dig är det väl att jäklas med människor att erbjuda sjukvård och rehabilitering för att kunna återvända till arbete igen. Men min tro är att en majoritet av svenska folket tycker att det är en bra politik.

  6. Edward Riedl

    Svar till Isak (2009-12-07 20:24)
    Vår ambition är att göra gott för människor. Den som hamnar utanför arbetsmarknaden skall få all tänkbar hjälp för att återvända. Därför satsar regeringen så mycket pengar på sjukvård och rehabilitering. Det handlar inte om att jäklas med människor utan säkerställa att våra trygghetssystem änvänds på rätt sätt och verkligen finns för dem som behöver dem.

    Sedan kan det bli fel och genomförda förslag korrigeras. Detta är inget svaghetstecken utan en styrka. Det handlar om att vara lyhörd.

  7. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-12-07 22:02)
    Nej. Christina är en ärlig och empatisk människa med stor kunskap inom det område hon är satt att sköta. Men hon är inte ofelbar.

  8. Hoss

    Ser att du tycker det är viktigt att politiker kommer ut och träffar männiksor. I detta fall tycks du anse att ”människor” är moderater. Visst, skönt för henne att inte behöva konfronteras med verklighten. Det samma tycktes det vara på residenset, särskilt utvalda, men vad kan man väl förvänta sig annat av en m-märkt landshövding,.
    Tänk om det varit en s-märkt minister, vilket himla liv ni skulle ha fört om att inte ”våga” agera öppet, men nu passar det, och att dessutom ”skryta” med det, ja. ja, vad kan man väl annat förvänta sig

  9. Edward Riedl

    Svar till Hoss (2009-12-08 13:34)
    Socialförsäkringsministern träffade under sitt besök moderata företrädare, media, verksamhet, företagare, tjänstemän och politiker från olika partier. Hur kan du få detta till något negativt. Det var om något ett fullspäckad schema med många hon träffade under dagen.

    Sedan var det på residenset särskilt utvalda företagare, tjänstemän och politiker på kvällen. Varken nuvarande eller tidigare landshövdningar kan bjuda in alla någonstans i landet. Men de försöker bjuda in en bredd från olika sektorer vilket också skedde igår. Det fanns ledande företrädare från flera partier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.