Edward Riedl (M)

Sjukförsäkringen var tvungen att förändras

Trots idoga försök från de röd-gröna och andra regeringskritiker kan de inte trolla bort verkligheten som den såg ut när alliansregeringen tog över regeringsmakten 2006.  Modellen där en halv miljon människor förtidspensionerades, många av dem unga, skapade ett enormt utanförskap.  Vårt löfte från alliansen innan valet var att på alla sätt bryta detta utanförskap.

När socialdemokraterna styrde Sverige förtidspensionerades i snitt 140 personer om dagen, av dessa var 10 stycken unga under 25 år. Idag lämnar 50 personer varje dag sjukförsäkringen. Genom stora satsningar på sjukvården, rehabiliteringen och jobbpolitiken är detta möjligt.

Läs mer skrivet av Christina Husmark-Persson, Sven-Otto Littorin och Per Schlingmann.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. leif

    Faktum kvarstår, ni har satt 55000 människor i en riktig knipa med era regler som försäkringskassan. Gillar även ditt ordval, lämnar, visst det finns en del som lämnar men säkerligen lika många som ni tvingar tillbaka pga era regler.

    Jag har hört alliansen säga att ni vill ge folk möjlighet att komma tillbaka men reglernas utformning tvingar folk tillbaka. Det är ungefär som med kommunismen, det låter bra men fungerar inte så bra i verkligheten.

    Du bevisar gång på gång din totala ignorans till dom tusentals människor som har svår ångest för eran politik. Kliv ut i verkligheten och tagga ner

  2. Edward Riedl

    Svar till leif (2009-12-09 13:52)
    När alla korrigeringar är gjorda kommer den här modellen att fungare bättre för det stora flertalet än den föregående. Hamnar enskilda i svårigheter med det nya får vi hitta lösningar. Men att stanna vid det gamla som faktiskt ställde människor i utanförskap, många av dem unga, är inte något alternativ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.