Edward Riedl (M)

4 av 10 tyckte Christina Husmark-Persson (M) vann debatten

Och således 6 av 10 tyckte Mona Sahlin (S) vann gårdagens debatt om sjukförsäkringen. I vanliga fall skulle jag vara missnöjd med ett sådan mätning i aftonbladet på deras hemsida. Men med bakgrund av frågeställningen och hur debatten urartat känns det bra.

Det viktigaste är nu att de nya reglerna blir bra och leder till att människor får rätt stöd och hjälp. Målet måste alltid vara att få människor tillbaka till arbetslivet om det bara är möjligt. Vår socialförsäkringsminister Christina Husmark-Persson (M) gör ett mycket bra jobb att förklara och motivera trots det tryck som nu finns i frågan.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

14 kommentarer

  1. Lennart

    Handen på hjärtat? Har inte ni politiker stora likheter med idrottsklubbarnas fans (för att inte säga huliganer!?). Hur era egna politiska spelare än uppträder, är ert eget politiska lag alltid bäst. Och om det någon gång inte går så bra, beror det på den politiska spelplanen, eller på att motståndarna inte håller sig till reglerna. Själva är ni naturligtvis alltid felfria. Hur ni än vänder och vrider er, låtsas ni ändå vara rakryggade med krav på motståndarna att alltid agera logiskt… hur logiskt är det?

  2. leif

    Helt allvarligt så förstår jag att du är nöjd. En mer osympatisk människa som skall stå och försvara ett idiotiskt förslag, 11 av 10 skulle nog sagt något annat om det inte vara Mona som stod där. Men å andra sidan kanske Mona lockar några fuskande moderater med hennes retorik. Nästa år val blir verkligen en pest, två sidor som båda inte har någon förankring i verkligheten.

  3. Bernard

    40% för regerings representant 60 % för oppositionens representant liknar mycket den senaste undersökningens resultat!

    Men du vill förvrida det hela som vanligt (lika det Lennart säger) – sanningen är är tydligen för dig något man kan ändra på efter eget tycke och smak – jag tycker det är ett osmakligt sätt du har Herr Riedl!

  4. Oscar

    Intressant att du tycker att C HP gjorde bra ifrån sig – det är du nog ganska ensam om läs Expressen: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1813193/experterna-mona-sahlin-vann-duellen-mot-cristina-husmark-pehrsson

    Er ”egen” tidning tycker inte heller som du inte – jag tycker att C HP var blek.

    Chefen din verkar också tycka att det börjar likna ”kris i leden” – härligt låga siffror för alliansen – KD och C på väg ur riksdagen – nu ser vi fram mot valåret med tillförsikt!

  5. Per-Ola Moström

    Dags att avskeda Cristina Husmark Pehrsson ?

    Om Reinfeldt inför valet ska han NÅGON SOM HELST TROVÄRDIGHET – borde han avskeda CHP.

    ”Man kan koka ned det till att Reinfeldt måste komma hem nu om han vill överleva. Han måste hoppa in. Det går inte att skicka fram minröjningskompaniet längre, som de har gjort medvetet hela tiden i den här debatten” läser jag i Expressen i en artikel skrivet av Karl-Johan Karlsson.

    För de röd-gröna är CHP en bra måltavla! Vi får se om Reinfeldt har politiskt mod att byta ut henne….

  6. Edward Riedl

    Svar till Lennart (2009-12-14 09:41)
    Med tanke på den debatt som blivit när det gäller sjukförsäkringarna så tycker jag att socialförsäkringsministerna gjorde ett bra jobb i debatten. Att ungefär 4 av 10 menar att hon nådde fram med budskapet, som många vill förvränga och förvanska, tycker jag är bra.

    Men som jag skrev vann hon inte debatten. Men hon klarade sig bättre än vad jag och många med mig trodde. Med den stämmning som varit var hennes utgångsläge att förklara och förmedla vad vi verkligen vill göra inte lätt.

  7. Edward Riedl

    Svar till leif (2009-12-14 09:58)
    Med din sin på det politiska utbudet borde du ställa dig till medborgarnas förfogande. Kandidera i valet så medborgarna får ett bra alternativ att rösta på. Det är så demokrati fungerar.

    Sedan håller jag inte med dig när det gäller dina omdömen om socialförsäkringsministern eller den politik hon representerar.

  8. Edward Riedl

    Svar till Bernard (2009-12-14 10:11)
    Trots att du och andra signaturer inte håller med mig i det jag skriver är det roligt att se vilka flitiga besökare ni är på min blogg. Fortsätt att läsa och kommentera.

    Intressant att notera din och andras reaktioner på att jag berömmer en partikollega som presterat väl utifrån besvärliga förutsättningar. Osamkligt är ordet du använder. Lite magstarkt enligt mitt tycke.

    På vilket sätt anser du att sanningen lidit skada i blogginlägget där jag endast återger ett resultat och berömmer den moderata företrädaren?

  9. Edward Riedl

    Svar till Oscar (2009-12-14 12:38)
    Så ensam kan jag inte vara i att tycka att Christina vann debatten. Enligt aftonbladets läsare anser 4 av 10 att hon gjorde det. Med tanke på frågeställning och utgångsläge ser jag det ändock som ett positivt betyg.

  10. Edward Riedl

    Svar till Per-Ola Moström (2009-12-14 14:00)
    Varför skall statsministern byta ut en duglig minister som hanterar ett av de svåraste områdena? Hon gör ett bra jobb med dessa svåra frågor. Att fortsätta föregående regerings politik där 140 människor per dag sjukpensionerades och hamnade i långvarigt utanförskap vore det värsta sveket mot människor.

    Jag tror tonläget kommer att förändras när människor ser hur det faktiskt blir.

  11. 4 av 10 för Husmark och 6 av 10 för Sahlin

    Du Edward,tänk hur det går att vrida och vända på siffror så att alla tycker de är vinnare. Den mest klassiska är när två bilar en från Sovjet och en från USA hade kappkörning med varandra, (street race). Bilen från USA vann men i Sovjetiska tidningar stod att läsa dagen efter loppet. Bilen från USA blev näst sist medan bilen från Sovjet slutade på en hedrande 2:a plats.

  12. Edward Riedl

    Svar till 4 av 10 för Husmark och 6 av 10 för Sahlin (2009-12-14 19:52)
    I ditt exempel, som förvisso är roande, manipuleras resultatet. Jag konstaterade å andra sidan att Mona Sahlin vann debatten (6 av 10 tyckte det) och att CHP klarade sig riktigt bra (enligt 4 av 10 vann hon debatten).

    Således har jag aldrig påstått annat än att Sahlin vann denna debatten. Men med tanke på utgångsläget är jag väldigt nöjd att 4 av 10 tyckte vi vann…

  13. Bernard

    Lite magstarkt säger du Herr Riedl – men det är du som är ”osmaklig” med din politik Herr Riedel – SD borde nog vara din hemvist – inte i ett parti som vill vara demokratiskt.

    Ditt fyrkantiga sätt – ditt sätt att uttrycka dig på bloggen med ”pekpinnar” av typen ”tråkiga” kommentarer visar på ”förakt” för andra åsikter än dina högerextrema inlägg i debatten.

    Lyssnar man sedan på ledande tjänstemän i Landstinget så finns inget förtroende för dig inom landstingets organisation!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.