Edward Riedl (M)

Landstingets fantastiska personal klarade alliansregeringens mål

Alliansregeringen satte upp mycket tuffa mål för de svenska landstingen när det gällde att förbättra tillgängligheten till vård och behandling. Alliansregeringen satte av en miljard för förbättringar av tillgängligheten. Men till skillnad från tidigare regeringars försök så bestämde alliansregeringen att pengarna skulle betalas ut först när konkreta resultat levererades. När 80% tillgänglighet inom garantin skulle nås skulle en stor del av pengarna falla ut och de landsting som skulle nå 90% skulle få dela på ytterligare pengar.

Landstinget i Västerbotten når 90% för både operation/åtgärd och när det gäller besök. Det innebär att landstinget åtminstone får kvittera ut 29 miljoner kronor för 2009. Men det kan bli mer om inte alla landsting klarar 90% nivån.

Men det är landstingets personal som verkligen skall känna sig stolta över sina prestationer. De har gjort ett fantastiskt arbete för att nå upp till alliansregeringens högt ställda mål för tillgängligheten. Stort tack alla anställda i Västerbottens läns landsting. Ni har gjort ett makalöst arbete och tack vare det får landstinget kvittera ut minst 29 miljoner kronor som verkligen kommer att behövas till sjukvården.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.